Derbi samo za prestiž, Brnoviću žao: Vjerovao sam da će odlučivati o tituli

Nikšićani su odbranili titulu u prošlom kolu, kada su povećali prednost u odnosu na Podgoričane na šest bodova.
1268 pregleda 2 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.05.2019. 22:24h

Sezona 2018/19 u Telekom 1. CFL završava se derbijem Budućnost - Sutjeska, ali i utakmicom koja će se igrati samo za prestiž.

Nikšićani su odbranili titulu u prošlom kolu, kada su povećali prednost u odnosu na Podgoričane na šest bodova.

Šesti duel dva najveća crnogorska kluba ove sezone igra se u subotu pod Goricom u 17.30.

- Iskreno, drugačije sam zamišljao ovaj derbi. Vjerovao sam da će posljednje kolo odlučivati o tituli. Ipak, Sutjeska je bila prva cijelu drugu polusezonu, odbila je naše nalete i još jednom joj čestitam titulu. Igrali smo dobro u nastavku prvenstva, ali nismo zadržali pobjednički ritam u ključnim trenucima. Propustili smo meč loptu u Nikšiću, mada smo i nakon toga imali šansu da stignemo lidera. To više ne možemo da vratimo, ali možemo da damo sve od sebe kako bismo pobijedili šampiona, a potom i osvojili Kup - rekao je trener podgoričkog kluba Branko Brnović.

Budućnost u četvrtak igra finale Kupa sa Lovćenom, dok Sutjeska sjutra završava još jednu šampionsku sezonu.

- Utakmica nema rezultatski značaj, ali kada igramo protiv Budućnosti motiva nikad ne fali. U pitanju je najveći derbi crnogorskog fudbala, pa ćemo sigurno dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu u meču protiv najvećeg rivala - kazao je bek Sutjeske Marko Vučić.

Budućnost je oslabljena - nema povrijeđenog Vujačića i suspendovanog Mijića, a kako je najavio Brnović, na poštedi će najvjerovatnije biti lakše povrijeđeni Mirković, Stoiljković i Ivanović.

Ni preostala četiri meča posljednjeg kola nemaju prevelik takmičarski značaj, osim donekle meč u Golubovcima, gdje je Zeti dovoljan i bod protiv Lovćena za teoretsku potvrdu 3. mjesta i plasmana u Evropu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

OFK Titograd dočekuje Petrovac, Iskra u Danilovgradu čeka Rudar, a Grbalj u Radanovićima Mornar.

Svi mečevi počinju u 17.30 sati.

Bonus video: