Derbi uvertire: Teže za Mladost

Budućnost će već danas osvojiti jesenju titulu ako slavi protiv Lovćena pod Goricom, a Mladost ne pobijedi Dečić u Tuzima
62 pregleda 0 komentar(a)
Mladost, Foto: Boris Pejović
Mladost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.11.2016. 09:30h

Mladost je prišla Budućnosti na pet bodova, a da bi to odstojanje sačuvala do narednog vikenda i podgoričkog derbija na svom stadionu, najvjerovatnije će morati da pobijedi Dečić u Tuzima, u jednom od najinteresantnijih mečeva 15. kola Telekom 1. CFL.

Budućnost je veliki favorit pod Goricom protiv pretposljednjeg Lovćena, od kojeg nakon 14 kola ima čak 25 bodova više.

Mnogo vatre očekuje se i u Nikšiću, gdje Sutjeska i Zeta igraju direktan duel za treće mjesto i poziciju koja donosi Evropu, dok će u sudaru „davljenika” Rudar i Bokelj igrati uvertiru za revanš četvrtfinala Kupa.

Mladosti teško u Tuzima

Čak i kad je bila šampion, prošle sezone, ekipa Mladosti je jedva izvukla bod u Tuzima, golom Damira Kojaševića u sudijskoj nadoknadi vremena (2:2).

"Dečić više nije ekipa koja igra po sistemu toplo-hladno. Stasali su u ozbiljan tim, očigledno da im je prijao dolazak novog trenera", kaže trener Mladosti Nikola Rakojević, koji ne računa na standardni par štopera, Lakića i Kopitovića. Iako je u posljednjih pet kola upisao samo jednu pobjedu, Dečić je i dalje visoko - sa Zetom dijeli četvrtu poziciju.

"Znamo kvalitete Mladosti, a baš zbog toga ćemo i mi imati motiv više, jer igramo sa šampionom", ističe vezista Dečića Ivan Mijušković.

"Težak meč, igraćemo agresivno i napadački, kao što smo igrali i do sada.

„Plavi” zovu navijače

Iako je Budućnost veliki favorit protiv Lovćena, čelnici podgoričkog kluba pozvali su navijače da u što većem broju dođu na stadion pod Goricom, danas u 13 časova.

„Plavi” ove sezone igraju najbolji fudbal u posljednjih pet godina, ali je posjeta na stadionu jednako loša kao ranije...

"Tri boda su imperativ, želimo da napravimo najbolju moguću uvertiru za utakmicu protiv Mladosti", kaže defanzivac Budućnosti Nikola Vukčević, koji je prije dvije sezone nosio dres Lovćena. Čak šest fudbalera koji su u prvoj postavi Budućnosti, ili su blizu nje, nosilo je dres Lovćena. Uz Vukčevića to su Mirković, Vušurović, Hočko, Pejaković i Vujović.

Sutjeska - Zeta, četvrti put ove sezone

Iako nije ni polovina, Sutjeska i Zeta sastaju se danas čak četvrti put ove sezone.

Zeta je u prvenstvu slavila pod Goricom, Sutjeska se revanširala u dvomeču osmine finala Kupa.

"Zeta nam je direktan konkurent za visok plasman, ali za nas protivnik kao i svaki drugi. Naravno, pokušaćemo da pobijedimo i odlijepimo se na trećem mjestu - kaže Miloš Vučić, defanzivac Sutjeske.

Nakon poraza od Grblja u prošlom kolu, četvrtoplasirana Zeta ima dva boda manje od Nikšićana.

"Igrali smo tri puta ove sezone, sva tri meča su bila jako neizvjesna, očekujem da slično bude i ovoga puta. Idemo na pobjedu, kao što ćemo ići i u tri preostala meča do kraja prvog dijela sezone", kaže Dejan Vukićević, trener Zete.

Rudar je domaćin Bokelju. Pobjeda Pljevljake vodi u mirniju zonu, poraz ili remi u borbu za opstanak. Svjesni su toga u „rudarskom“ taboru i ističu da će učiniti sve da konačno obraduju navijače koji trijumf pod Golubinjom čekaju još od prvog prvenstvenog kola.

"Valjda je bilo dosta razočarenja i za njih i za nas, nadam se da je došlo vrijeme za itekako važnu pobjedu. Bokelj nam je dužnik ove jeseni, savladao nas je u Kotoru i izvukao remi u Pljevljima, nedavno u Kupu. Zato bi dobra igra i osvajanje tri boda bili prava uvertira za predstojeći revanš Kupa, ali i za rezultatski uspješan finiš prvog dijela prvenstva“, optimista je iskusni lijevi spoljni pljevaljskog prvoligaša, Dušan Nestorović.

Parovi 14. kola

PETROVAC - GRBALJ Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

ISKRA - JEDINSTVO Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

BUDUĆNOST - LOVĆEN Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica)

DEČIĆ - MLADOST Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

RUDAR - BOKELJ Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

SUTJESKA - ZETA Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

Sve utakmice počinju u 13 časova

Bonus video: