Dešam: Neophodna nam je savršena utakmica protiv Španije

„To je i dalje najbolja ekipa na svijetu. Bila je prije, to je i trenutno i biće i poslije sjutrašnje utakmice. Doći će sa namjerom da kontroliše loptu i pobijedi”, rekao je Dešam
0 komentar(a)
Didije Dešam, Foto: Reuters
Didije Dešam, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.03.2013. 16:49h

Uoči velikog derbija kvalifikacione grupe I za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu Francuska - Španija na „Stad d Fransu”, selektor „trikolora” Didije Dešam je poručio da ga neće zavarati remi „crvene furije” protiv Finske (1:1).

Bivši trener Monaka, Juventusa i Marseja smatra da je njegovom timu neophodna savršena utakmica ako želi da pobijedi aktuelne evropske i svjetske prvake.

„Remi Španije je bio veliko iznenađenje. Gledao sam utakmicu, Španci su zaslužili pobjedu. Međutim, taj rezultat ništa ne mijenja”.

„To je i dalje najbolja ekipa na svijetu. Bila je prije, to je i trenutno i biće i poslije sjutrašnje utakmice. Doći će kod nas sa namjerom da kontroliše loptu i pobijedi”, rekao je Dešam za španski „As”.

Eventualnom pobjedom, „galski pjetlovi” bi pobjegli „furiji” velikih pet bodova tri utakmice prije kraja kvalifikacija i praktično izborili direktan plasman na Mundijal.

„Istina je da su za nas pozitivni rezultati i pobjeda i remi. Ali remi nam ne bi dao nikakve garancije, jer bi nas obavezao da pobijedimo u svim preostalim utakmicama”.

„Moramo da odigramo sjajnu utakmicu protiv najbolje svjetske reprezentacije. Njihov remi s Finskom je nesreća, s obzirom na silne prilike koje su imali. Za pobjedu nad Španijom nam je potrebna savršena utakmica i toga smo svjesni”, zaključio je Dešam.

Prvi meč dva velikana završen je rezultatom 1:1.

Bonus video: