Di Marija "glumi" Nejmara, Pioli probudio Džalhanoglua

Argentinac dominantna figura u pobjedi Pari Sen Žermena nad Nicom
1096 pregleda 0 komentar(a)
Nezaustavljiv: Anhel di Marija, Foto: Beta/AP
Nezaustavljiv: Anhel di Marija, Foto: Beta/AP

Pari Sen Žermen se izdvojio na vrhu francuske Lige 1, baš kao i prethodnih sezona, ali sada su u Gradu svjetlosti uloge bitno promijenjene. Nejmar je povrijeđen, Kilijan Mbape se tek oporavio, a da „svecima” ne nedostaje klase pobrinuo se Anhel di Marija.

Argentinac je odlično otvorio sezonu, a u posljednjem kolu na gostovanju Nici je bio maestralan. U pobjedi 4:1 je postigao prva dva gola, a onda i kreirao akcije iz kojih su rutinski pogađali Mbape i Mauro Ikardi.

Navijači Milana nema razloga da slave, ali su prije dvije noći mogli da uživaju u potezima Hakana Džalhanoglua, koji je prvo postigao evrogol, a onda i majstorskom solo-akcijom asistirao Kšištofu Pjonteku protiv Lećea. Ništa od toga, ipak, nije bilo dovoljno za trijumf „rosonera” - 2:2.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Gomis (Dižon) - debi Rudija Garsije na klupi Liona pokvario je golman gostiju koji je činio čuda i sačuvao 0:0.

ODBRANA

Alonso (Čelsi) - dočekao je šansu zbog povrede Emersona Palmijerija i postao važna opcija. Donio je tri boda protiv Njukasla.

Zubeldija (Sosijedad) - baskijski tim ne odustaje od borbe za vrh tabele u Primeri. Odbrana je odradila ogroman dio posla u trijumfu nad Betisom.

Megvajer (Mančester junajted) - odavno „crveni đavoli” nisu bili tako kompaktni u posljednjoj liniji kao što je bio slučaj u derbiju sa Liverpulom. Nagrađeni su bodom, uz malo sreće mogli su i sa sva tri...

SREDINA

Di Marija (PSŽ) - njegova klasa nikada nije bila sporna. Parižani na startu sezone uglavnom igraju po notama Argentinca.

Džalhanoglu (Milan) - dugo, predugo su navijači Milana čekali da vide šta zna turski as. Dočekali su prije dvije noći protiv Lećea, ali rezultat je izostao...

Naingolan (Kaljari) - u svom stilu je probio mrežu SPAL-a sa skoro 30 metara i otvorio Kaljariju put ka 5. mjestu na tabeli Serije A.

Tilemans (Lester) - „lisice” su ekipa koju vrijedi gledati, a mladi Belgijanac se savršeno uklopio u sistem Brendana Rodžersa.

NAPAD

Imobile (Lacio) - za njega nema ni izgubljene lopte ni izgubljene utakmice. Pronašao je energiju pri rezultatu 0:3 protiv Atalante, iznudio i iskoristio dva penala, asistirao i Hoakinu Koreji... Lacio je na kraju izbjegao već viđen poraz.

Milik (Napoli) - čak 188 dana je trajao golgeterski post poljskog napadača. Prekinuo ga je u trijumfu nad Veronom, u kojem je bio dvostruki strijelac.

Ben Jeder (Monako) - pitanje je gdje bi „kneževi” bili bez bivšeg napadača Sevilje... Prvi je strijelac lige sa osam pogodaka, gotovo svaki od njih je donio bodove timu našeg Stevana Jovetića.

Bonus video: