Di Mateo: Naredni duel sa Šahtjorom je presudan

"Situacije ja takva da moramo da pobijedimo oba meča kod kuće do kraja. Naredni duel protiv Šahtjora u Londonu biće ključan", rekao je menadžer "plavaca"...
0 komentar(a)
Roberto di Mateo, Foto: Beta/AP
Roberto di Mateo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.10.2012. 22:53h

Čelzi nije impresionirao ni u trećem meču ove sezone u Ligi šampiona, a nakon poraza u Donjecku i časa fudbala od Šahtjora došao je u situaciju da strahuje za plasman u osminu finala. Eliminacija u grupi za aktuelnog prvaka bila bi ravna katastrofi...

"Situacije ja takva da moramo da pobijedimo oba meča kod kuće do kraja. Naredni duel protiv Šahtjora u Londonu biće ključan, a siguran sam da ćemo odigrati mnogo bolje nego u Donjecku", rekao je menadžer "plavaca" Roberto di Mateo.

Italijan je potom ponovio ono što se znalo i prije meča u Donjecku - da je Šahtjor tim koji može da pobijedi svakog.

"Odavno sam rekao da je ova grupa jako teška, to se sada i vidi. Pogledajte ostale rezultate u grupi i jasno vam je koliko je problematična. Ipak, vjerujem u prolaz, mislim da smo i dalje u dobroj poziciji", kazao je Di Mateo.

A Mirćea Lućesku, trener Ukrajinaca, čestitao je timu na „najboljoj utakmici u posljednje vrijeme”.

"Meč se otvorio baš onako kako smo se nadali i onda je situacija za nas bila otvorena - mogli smo da igramo svoju igru, da uživamo na terenu... Čelzi? U pitanju je prvak Evrope, ali nije odigrao na visokom nivou protiv nas. Očekujem da budu mnogo opasniji u Londonu, ali spremićemo se i za tu utakmicu", kazao je rumunski trener.

Barselona i Mančester junajted, dva tima koja imaju po tri pobjede, polako slave prolaz u naredni krug - Katalonci su bili bolji od Seltika, a "đavoli" od Brage.

"Pravda je zadovoljena, dominirali smo i stvorili mnogo šansi. Pobjeda je došla kasno, ali najvažnija su tri boda"istakao je Ćavi Ernandes, koji je u duelu sa Seltikom imao 183 dodavanja, deset manje od cijelog sastava iz Glazgova.

Bonus video: