Di Mateo ostaje na klupi Čelzija

"Ostvarili smo nevjerovatne rezultate prošle sezone koji su ispisali istoriju ovog velikog kluba“, izjavio je Di Mateo, pod čijim vođstvom je Čelzi izgubio samo tri utakmice.
2 komentar(a)
Čelzi, Foto: Reuters
Čelzi, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.06.2012. 17:39h

Na kraju je dobio ono što je tražio i zaslužio na terenu – Roberto Di Mateo (42) ostaje na klupi Čelzija, pošto je danas potpisao dvogodišnji ugovor.

Italijanski stručnjak je u prvoj nedjelji marta prošle sezone, koju je počeo kao pomoćnik, na klupi „plavaca“ naslijedio Andre Viljaša-Boaša i na kraju je vodio Čelzi do titule prvaka Evrope (pobjeda protiv Bajerna) i osvajača FA kupa (trijumf nad Liverpulom).

Pregovori su se odužili jer je vlasnik Čelzija Roban Ambramovič nudio jednogodišnji ugovor Di Mateu, koji, međutim, nije htio ništa ispod dvogodišnjeg...

„Naravno da sam oduševljen činjenicom da sam imenovan za prvog trenera. Ostvarili smo nevjerovatne rezultate prošle sezone koji smo ispisali istoriju ovog velikog kluba. Naš cilj je da nastavimo da nadograđujemo taj uspjeh, i već se radujem početku priprema za narednu sezonu“, izjavio je Di Mateo, pod čijim vođstvom je Čelzi izgubio samo tri utakmice.

Di Mateo je četvrti Italijan na klupi Čelzija, nakon Đanluke Vialija, Klaudija Ranijerija i Karla Anćelotija, kao igrač ovog kluba odigrao je 175 utakmica i postigao 26 golova.

Bonus video: