Di Mateova sudbina staje u pet dana

Moguća eliminacija presira i Di Matea, piše „Dejli mejl” i navodi da sudbina Italijana zavisi od narednih pet dana - prvo od duela sa Juventusom, a onda i od derbija sa Mančester sitijem u nedjelju.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2012. 13:45h

Engleski mediji ovih dana najviše pažnje posvećuju Čelziju i menadžeru Robertu di Mateu koji po ko zna koji put od kada je preuzeo londonski tim mora da se suoči s pritiskom mogućeg otkaza.

Čelzi je u seriji od četiri meča bez pobjede u Premijer ligi, koja je nakratko prekinuta trijumfom nad Šahtjorom u Ligi šampiona, a večeras protiv Juventusa u Torinu igra praktično za spas, jer bi poraz gotovo sigurno označio i kraj za aktuelnog prvaka Evrope.

Moguća eliminacija, dakle, presira i Di Matea, piše „Dejli mejl” i navodi da sudbina Italijana zavisi od narednih pet dana - prvo od duela sa Juventusom, a onda i od derbija sa Mančester sitijem u nedjelju.

„Roman Abramovič gubi strpljenje s Di Mateom”, napisao je ovaj britanski tabloid.

- Sve što me u ovom trenutku interesuje je utakmica sa Juventusom. Znamo u kakvoj smo situaciji, znamo šta se od nas kao šampiona očekuje i spremni smo na izazov - rekao je Di Mateo.

Juve: Utakmica godine

Nije meč na „Juventus areni” ključan samo za Di Matea. I „stara dama” mora da slavi ako želi da oživi šanse za plasman u osminu finala.

- Nema kalkulacija - ovo je utakmica godine za nas, sve staje u jednu noć - kazao je Klaudio Markizio.

Juve je u prvom kolu u Londonu izvukao remi (2:2, iako je gubio sa 2:0), tada se Čelzi čak i tresao da ne izgubi, baš kao i u okršaju sa Šahtjorom prije dvije sedmice na „Stamford bridžu” kada je nezasluženo osvojio tri boda.

- Čelzi je možda iskusniji u Ligi šampiona, ali pred ovako bitnu utakmicu sve to pada u vodu. Pobijediće onaj tim koji bude više želio prolaz dalje - jasan je Markizio.

Povratak Vučinića?

Kako sada stvari stoje, Mirko Vučinić će biti u sastavu nakon što se oporavio od virusa koji ga je oborio za vikend i spriječio ga da zaigra protiv Lacija.

Crnogorski napadač se nalazi među 25 igrača za ovu utakmicu i očekuje se da bude dio spektakla, pa makar ušao u drugom poluvremenu.

Vršilac dužnosti trenera Juvea Anđelo Alesio istakao je ne bi bio smak svijeta da torinski klub ne prođe u osminu finala.

- Ako smo dovoljno jaki, plasiraćemo se u osminu finala. Ako nismo, nastavićemo takmičenje u Ligi Evrope. Vidjećemo, vjerujemo u sebe - rekao je Alesio.

Šahtjor gostuje Nordsjelandu i veliki je favorit da osvoji tri boda.

- Moramo da istrajemo i krunišemo dobre igre u Ligi šampiona - kazao je vezista Šahtjora Fernandinjo.

Barselona (18 časova) gostuje u Moskvi i očekuje se da pobjedom otkloni sve dileme oko prvog mjesta u grupi, dok će se u Lisabonu sastati Benfika i Seltik.

U grupi F, Valensija i Bajern se sastaju na „Mestalji” u derbiju kola, dok je BATE-u neophodan trijumf protiv Lila u Minsku ako želi da zadrži šanse da nastavi takmičenje.

A. H.

Danas

GRUPA E

JUVENTUS - ČELZI

NORDSJELAND - ŠAHTJOR

GRUPA F

BATE - LIL 18.00

VALENSIJA - BAJERN

GRUPA G

SPARTAK M. - BARSELONA 18.00

BENFIKA - SELTIK

GRUPA H

GALATASARAJ - MANČESTER J.

KLUŽ - BRAGA

Sjutra

GRUPA A

PORTO - DINAMO Z.

DINAMO K. - PSŽ

GRUPA B

ARSENAL - MONPELJE

ŠALKE - OLIMPIJAKOS

GRUPA C

ZENIT - MALAGA 18.00

ANDERLEHT - MILAN

GRUPA D

AJAKS - BORUSIJA D.

MANČESTER S. - REAL M.

Galerija

Bonus video: