Dibala i Iguain - heroji kojih je Juve želio da se odrekne

Tandem Argentinaca riješio derbi protiv Intera, a prije nešto više od mjesec su bili na transfer listi
1672 pregleda 0 komentar(a)
Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Gonsalo Iguain, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.10.2019. 16:08h

Juventus je u derbiju protiv Intera pokazao zašto je šampion, a zašto je milanski rival ekipa koja tek treba da dođe do nivoa „dežurnog šampiona“ Serije A.

Juve je kompletniji i bolji od protivnika, ali kuriozitet trijumfa na „Meaci“ je što su mu tri boda donijeli igrači kojih je ljetos po svaku cijenu želio da se odrekne - Paulo Dibala i Gonsalo Iguain.

Asovi koji su ostali u Torinu samo zahvaljujući tome što nije postojao dovoljno zagrijani kupac. Dešavanja u Gradu mode su samo pokazatelj da je Mauricio Sari njihovim ostankom dobio više nego što je klub svjestan u ovom trenutku.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Silva (Granada) - primio je tri gola od Reala u Madridu, a mogao je makar još toliko. Njegov tim je izgubio 3:2, ali je Portugalac spriječio debakl na „Bernabeuu“.

ODBRANA

Luiz (Arsenal) - osporavan i kritikovan iz sedmice u sedmicu. Došlo je vrijeme za pohvale - njegov gol je donio trijumf i treće mjesto Arsenalu.

David Luiz Pjer-Emerik Obamejang
David Luiz i Pjer-Emerik Obamejang(Foto: Beta/AP)

Teo Ernandes (Milan) - konačno je dočekao šansu umjesto neubjedljivog Kristijana Rodrigesa na poziciji lijevog beka. I koristi je svakog minuta koji provede na terenu.

Milenković (Fiorentina) - izdanak Partizanove škole pokazuje koliko vrijedi na Apeninima. Nezamjenjiv je u odbrani „viole“, sve je opasniji i po gol rivala. Pogodio je za pobjedu nad Udinezeom, treću zaredom tima iz Firence.

SREDINA

Kante (Čelsi) - Frank Lampard se dugo mučio da sastavi vezni red bez fenomenalnog Francuza. Povreda Kantea je izgleda prošlost, kao i kriza „plavaca“.

Artur (Barselona) - došao je kao veliko pojačanje, sve više to i pokazuje. Navijači Barse polako shvataju suštinu - Artur je možda i bolja verzija Serhija Busketsa, čije vrijeme polako prolazi.

Milner (Liverpul) - poklon Lestera je dočekao hladnokrvrno i golom iz penala nastavio fantastičnu seriju pobjeda „redsa“.

Gaj (PSŽ) - francuska javnost je oduševljena partijama bivšeg igrača Evertona. Ritam veznog reda „svetaca“ zavisi isključivo od njega.

Idriza Gaj
Idriza Gaj(Foto: Beta/AP)

NAPAD

Dibala (Juventus) - ljetos nije bio miljenik čelnika Juvea, koji su valjda u Derbiju Italije vidjeli kakvu klasu ima u nogama.

Iguain (Juventus) - još jedan napadač kojeg je „stara dama“ pokušavala da se odrekne. Pogotkom na „Meaci“ je zabio prst u oko Fabiju Paratićiju, čovjeku zaduženom za transfere u torinskom klubu.

Sargis Adamjan
Sargis Adamjan(Foto: Reuters)

Adamjan (Hofenhajm) - Jermen je do subote bio anonimus, sve dok s dva pogotka nije srušio veliki Bajern na „Alijanc areni“.

Bonus video: