Dinamo protiv Balkanske lige, Hajduk i Rijeka još bez stava

UEFA je podržala osnivanje Balkanske lige, čak i spremila budžet za 24 tima, za takmičenje čija je ideja da startuje u septembru 2018. godine
50 pregleda 7 komentar(a)
lopta, Foto: Beta/AP
lopta, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.12.2016. 10:17h

Zagrebački Dinamo prvi je stao protiv Balkanske lige jer, kako je objavio, ne želi da igra u takmičenju sa klubovima iz bivše Jugoslavije, dok splitski Hajduk i Rijeka, za sada, ne žele da komentarišu moguće učešće.

UEFA je podržala osnivanje Balkanske lige, čak i spremila budžet za 24 tima, za takmičenje čija je ideja da startuje u septembru 2018. godine.

"Možemo samo načelno da kažemo kako je Dinamu prioritet hrvatska liga i da nas regionalna, pogotovo u formi koja se spominje u medijima, sa klubovima isključivo sa područja bivše države, jednostavno ne zanima", izjavili su iz Dinama za hrvatski portal Indeks.

Iz Hajduka nisu htjeli da pričaju o regionalnoj ligi, sve dok i zvanično ne dobiju informacije.

"Do ovog trenutka sve što znamo je ono što čitamo u medijima. Niko nas nije kontaktirao vezano za regionalna takmičenja, niti nas je o tome obavijestio Fudbalski savez Hrvatske", poručili su iz Splita.

Rijeka, trenutno lider hrvatskog šampionata, kratko se oglasila riječima da će u narednim danima dati komentar o Balkanskoj ligi.

Hrvatski savez dao je saglasnost za ligu i poručio da će se prilagoditi savetima UEFA, dok je čelnik FS Makedonije Vasko Dojčinovski potvrdio je da su se svi savezi iz regiona dogovorili oko početka lige.

UEFA daje 19,2 miliona eura samo za učešće u Balkanskoj ligi

Evropska fudbalska unija (UEFA) izdvojila je 19,2 miliona eura za budžet Balkanske lige, odnosno svakom učesniku 800.000 eura, za takmičenje čiji je plan da startuje u jesen 2018. godine, pišu Novosti.

Kako se navodi, na sastanku u Zagrebu dogovoreno je da će 24 tima dobiti po 800.000 eura, a biće i dodatnih nagrada prema plasmanu, ne računajući zarade od reklama, TV prava i prodaje ulaznica.

Ideja je da regionalna liga krene i u mlađim kategorijama i za žene, u istom trenutku.

Bonus video: