Dinamo šokirao Vengera, Roma nije popustila pred Barsom

Remi u Rimu, uz spektakularan gol Florencija, pobjede Bajerna i Čelsija, obilježili drugi dan prve runde Lige šampiona.
51 pregleda 0 komentar(a)
Alesandro Florenci, Foto: Reuters
Alesandro Florenci, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.09.2015. 21:00h

Derbi drugog dana prve runde Lige šampiona, između Rome i Barselone završen je 1:1 . Barsa je povela golom Suaresa, a onda spektakl u režiji Alesandra Florencija. - gol mjeseca, godine, desetljeća.... Sa tačno 55 metara igrač Rome lobovao je Ter Štegena!!!! Florenci je bio ubjedljivo najbolji pojedinac meča, ne samo zbog gola koji će se pamtiti, već i zbog besprekorno obavljenog posla u odbrani - potpuno je zaustavio Nejmara.

Barsa je napadala, držala loptu, imala i nekoliko šansi. Najbliži golu bio je Mesi, u svom 100. nastupu u Ligi šampiona - prečka je spasila Rimljane. U posljednjim trenucima meča Pike je bio zamalo neprecizan udarcem glavom.

Bajern lagano protiv Olimpijakosa u Pireju - 3:0. Miler je slučajno, u želji da centrira, prebacio golmana Olimpijakosa za vođstvo, a u posljednjem minutu, 31. golom u Ligi šampiona, postavio konačnih 3:0. Drugi gol postigao je Gece.

Dinamo je šokirao Arsenal u Zagrebu - 2:1 i ostvario prvu pobjedu nad jednim engleskim timom u istoriji kluba. Dinamo je poveo u 24. minutu, nakon sjajne akcije. Utrčao je bek Pivarić, lopta se nakon njegovog pokušaja odbila od Čembrlena u mrežu Arsenala. Asistent Sudani. Žunior Fernandes udvostručio je vođstvo "modrih" u 58. minutu, a Volkot samo ublažio poraz. Cijelo drugo poluvrijeme "tobdžije" su igrale sa deset igrača - isključen nestašni Žiru.

Čelsi je konačno pobijedio - 4:0 protiv Makabija. Vilijan je doveo domaćina u vođstvo, nakon loše procjene i intervencije srpskog golmana Rajkovića. Drugi gol postigao je Oskar iz penala, treći Dijego Košta spektakularnim volej udarcem na centaršut Fabregasa. To je njegov prvi gol za Čelsi u Ligi šampiona. Posljednji put u elitnom takmičenju upisao se - protiv Čelsija, u maju 2014. godine, u dresu madridskog Atletika. Četvrti gol postigao je Fabregas. U šestom minutu Azar je bio neprecizan sa bijele tačke - prebacio je gol.

Zenit je drmao "Mestaljom", Hulk je raznosio sve pred sobom, postigao dva gola (drugi pogodak pravi projektil pod prečku). Valensija je žestoko reagovala u drugom poluvremenu. Smanjio Kanselo, izjednačio super-talentovani Gaja. Kada se očekivao preokret, Vitsel je sa ivice šesnaesterca pogodio gol domaćina - Zenit opet vodi.

Iker Kasiljas prvi put u Ligi šampiona nije na golu Reala - u dresu Porta igra 151. utakmicu u elitnom takmičenju, čime je izjednačio rekord Barsine legende Ćavija.

Rezultati - grupa E

Bajer - BATE 4:1 - kraj

Mehmedi 4, Čalhanoglu 47,78. (penal), Ćićarito 59. - Milunović 13.

Roma - Barselona 1:1 - kraj

Florenci 31. - Suares 21.

Grupa F

Dinamo Zagreb - Arsenal 2:1 - kraj

Čembrlen 24. (autogol), Žunior Fernandes 58 - Volkot 79. Žiru u 40. minutu isključen (dva žuta kartona)

Olimpijakos - Bajern 0:3 - kraj

Miler 52, 90. (penal), Gece 89.

Grupa G

Čelzi - Makabi Tel Aviv 4:0 - kraj

Vilijan 16, Oskar 45+4 (penal), Dijego Košta 59, Fabregas 78. - Azar (Čelzi) promašio penal u 6. minutu.

Dinamo Kijev - Porto 2:2 - kraj

Husev 20, Bujalskij 89. - Abubakar 23,82.

Grupa H

Gent - Lion 1:1 - kraj

Milićevuć 68. - Žale 58. - Lakazet promašio penal u 89. minutu

Valensija - Zenit 2:3 - kraj

Kanselo 55, Gaja 74. - Hulk 9,45, Vitsel 77.

Bonus video: