Dinamo Zagreb opet u Ligi šampiona, Braga eliminisala Udineze

"Modri" su na stadionu Ljudski vrt u Mariboru savladali domaćina sa 1:0 i ukupnim rezultatom 3:1 obezbijedili mjesto u bubnju na sjutrašnjem žrijebu u Monte Karlu.
60 pregleda 12 komentar(a)
Braga, Foto: Beta/AP
Braga, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.08.2012. 22:00h

Zagrebački Dinamo igraće u grupnoj fazi Lige šampiona drugu sezonu zaredom, što nijednoj ekipi iz nekadašnje Jugoslavije do sada nije pošlo za rukom.

"Modri" su na stadionu Ljudski vrt u Mariboru savladali domaćina sa 1:0 i ukupnim rezultatom 3:1 obezbijedili mjesto u bubnju na sjutrašnjem žrijebu u Monte Karlu.

Jedini gol za Dinamo, u čijim redovima je do poluvremena igrao Fatos Bećiraj, postigao je Portugalac Tonel nakon prekida u 12. minutu.

"Ovo je veliki rezultat. Ušli smo u Ligu šampiona s pet uzastopnih pobjeda, prošli smo čitave kvalifikacije bez poraza. Za takav rezultat najzaslužniji su stručni ljudi u klubu, Mirko Barišić i Zdravko Mamić, koji su okupili ovu ekipu i doveli mene i moje saradnike da ih vodimo", rekao je trener Dinama Ante Čačić.

Slovenci do kraja meča nisu došli u priliku da postignu gol i eventualno preokrenu rezultat. Dinamo je čak mogao do drugog gola, ali je Samir promašio zicer.

U Ligu šampiona ide i Anderleht, koji je teškom mukom, tek u finišu, nadoknadio poraz od 2:1 protiv AEL-a sa Kipra. Golove su postigli Mbokani u 81. i Jakovenko u 89. minutu.

Braga je u Udinama savladala Udineze nakon boljeg izvođenja penala, a junak je bio Ruben Mikael, koji je prvo izjdnačio na 1:1 u regularnom toku, a potom i postigao odlučujući jedanaesterac.

Rezultati

Maribor - Dinamo 0:1 - prvi meč 1:2

Anderleht - AEL 2:0 - 1:2

Hapoel Šmona - BATE 1:1 - 3:1

Panatinaikos - Malaga 0:0 - 0:2

Udineze - Braga 1:1 penali 5:6 - 1:1

Sjutra

Fenerbahče - Spartak Moskva (prvi meč 1:2)

Dinamo Kijev - Menhengladbah (3:1)

Lil - Kopenhagen (0:1)

Kluž - Bazel (2:1)

Seltik - Helsingborg (2:0)

Bonus video: