Dobar posao Čelzija: Kvadrado na Stamford bridžu!

2 komentar(a)
Huan Giljermo Kvadrado, Foto: Beta/AP
Huan Giljermo Kvadrado, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.01.2015. 21:27h

Transfer o kojem se danima nagađalo, danas se priveo kraju. Kako je ekskluzivno objavio londonski "San", Fiorentina i Čelzi dogovorili su prelazak 26-godišnjeg Kolumbijca Huana Kvadrada na Stamford bridž.

Lider Premijer lige platiće otkupnu klauzulu koja je stajala u Kvadradovom ugovoru sa Fiorentinom, a koja iznosi 33,4 miliona eura. I ne samo to - "viola" će uz novac dobiti Egipćanina Mohameda Salaha, koji će narednih 18 mjeseci boraviti u renesansnom gradu kao pozajmljen igrač.

Salah, nekadašnji fudbaler Bazela, nije uspio da se nametne u Čelziju, a u Fiorentinu ide po veću minutažu. Umalo je završio u Romi, ali je su čelnici Čelzija spriječili taj prelazak kada su čuli da je za njega zainteresovana Fiorentina, kako bi ga uključili u transfer Kvadrada.

"Murinjo je očajnički želio Kvadrada kako bi osvježio svoj tim u nastavku sezone, u kojem ga očekuje borba na tri fronta - u Ligi šampiona, Premijer ligi i Liga kupu. Portugalac je ljudima iz Čelzija dao odriješene ruke da realizuju dovođenje Kolumbijca", piše "San".

Prelezak Kvadrada u Čelzi zapravo je posljednji u "lancu transfera" koji će, izvjesno je, obilježiti zimski prelazni rok u Evropi.

Početak lanca je Ivica Olić, napadač Volfsburga, koji će preći u Hamburger, svoj nekadašnji klub, kako bi u napadu "vukova" oslobodio mjesto za Andrea Širlea, koji stiže iz Čelzija za nešto manje od 30 miliona eura.

Širle, dalje, oslobađa mjesto za Kvadrada, ne samo na terenu, već i u Čelzijevim knjigama na koje motri Uefa zbog finansijskog fer-pleja.

Kako god, Murinjo će imati novu, interesantnu opciju - igrača koji može da igra na oba krila. Sve pred rasplet trke za titulu u Premijer ligi, pred nokaut fazu Lige šampiona i finalnu utakmicu Liga kupa Engleske protiv Totenhema (1. mart).

Bonus video: