Dođi i vidi Specijalnu olimpijadu

Manifestacija Evropska nedjelja fudbala 2011. u organizaciji NVO “Specijalna olimpijada" Crne Gore, a u susret Grasroot’s dana koji podržava UEFA, održan je danas uz podršku FSCG.
0 komentar(a)
Specijalna olimpijada, Foto: FSCG
Specijalna olimpijada, Foto: FSCG
Ažurirano: 20.05.2011. 22:18h

Manifestacija Evropska nedjelja fudbala 2011. u organizaciji NVO “Specijalna olimpijada" Crne Gore, a u susret Grasroot’s dana koji podržava UEFA, održan je danas uz podršku Fudbalskog Saveza Crne Gore na terenu na Starom aerodromu u Podgorici i uz saradnji i podršku GrassRoots kancelarije.

Prisustvovala su djeca, omladina i odrasli iz Zavoda “Komanski most”, Centra “1. jun”, OŠ “Štampar Makarije”, OŠ “Pavle Rovinski” iz Podgorice, OŠ “Ilija Kišić” iz Zelenike, dnevnog centra iz Nikšića, OŠ “Olga Golović” iz Nikšića, studenata Univerziteta Crne Gore, te uz učešće profesionalnih fudbalerki i sudija i veliki broj volontera.

Fokus ovogodišnje manifestacije, pod nazivom “Dođi i vidi Specijalnu Olimpijadu”, je promocija ženskog fudbala kao i fudbala uopšte u Specijalnoj olimpijadi, kao sredstvo za razbijanje barijera između osoba sa i bez mentalnog hendikepa, naročito kroz Unified fudbal (združeni fudbal) kada oni zajedno čine jedan tim, zajedno treniraju i takmiče se.

Manifestaciji su prisustvovali Vlado Ašanin, predstavnik Ministarstva prosvjete i sporta, predstavnica UNICEF-a za Crnu Goru Noalu Skiner, direktor GrassRoots kancelarija Fudbalskog saveza Crne Gore Zoran Mijović i predstavnik COK-a Marko Begović.

Ovogodišnja Evropska nedjelja fudbala Specijalne olimpijade, održava se po jedanaesti put, a očekuje se više od 50.000 učesnika u više od 400 manifestacija u 45 zemalja.

Bonus video: