Dok Fergi slavi, kvartet čeka otkaz

Sezona u Premijer ligi je tek ušla u drugu polovinu, a šampion se već nazire - Mančester junajted je zgusnuti božićni i novogodišnji program iskoristio da stekne prvu pristojnu zalihu u odnosu na konkurente.
0 komentar(a)
fergi_1, Foto: Reuters
fergi_1, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.01.2011. 22:45h

Ukoliko “đavoli” savladaju Blekpul u zaostaloj utakmici, imaće sedam bodova više od Arsenala i čak 12 od Čelzija. Trenutno drugoplasirani Mančester siti i četvrtoplasirani Totenhem teško mogu da se svrstaju u ozbiljne rivale za titulu, iako teoretski i oni mogu do kraja.

Posebno interesantan bio je “splet trenerskih sudbina” u srijedu veče - udobno zavaljen u fotelju ser Aleks Ferguson je preko televizije gledao kako konkurenti stradaju, a njihovi treneri drhte.

Kiksali su, redom, svi koji uz Junajted mogu da se nadaju tituli - Arsenal, Mančester siti, Čelzi, Totenhem, i do prije dvije noći šestoplasirani Bolton.

I dok Fergi hladi šampanjac, četvorica trenera strahuju da će dobiti otkaz - Karlo Anćeloti se i sam čudi što još nije smijenjen u Čelziju, Roj Hodžson sa Liverpulom preživljava najteže dane, a gotovo u pat poziciji su trener Aston Vile Žerar Ulije i prvi stručnjak Vest Hema Avram Grant.

Iako Anćeloti tvdri da ima podršku svih struktura u klubu, engleski mediji su juče licitirali sa imenom Gusa Hidinka, vječite solucije gazde Čelzija Romana Abramoviča. U slučaju da holandskog trenera ubijedi da drugi put u četiri godine dođe u Čelzi za ispomoć, ruski tajkun bi navodno sa zadovoljstvom isplatio Anćelotiju milionsku otpremninu.

Italijan, kako god, u medijima ne strahuju za smjenu.

- O tome odlučuju drugi, a ne ja. Ne bojim se za posao, želim da nastavim da radim i zajdno sa igračima da izađem iz ove teške situacije - rekao je Anćeloti.

Trener Liverpula Roj Hodžson je doavno satjeran uza zid, čak mu je i “kop” ukrenuo leđa. Njegova izjava nakon debakla od Blekburna i pada na 12. poziciju najbolje je odslikala depresiju slavnog kluba.

- Molim vas, nemojte insistirati na pitanjima o otkazu. Suviše sam razočaran ovim porazom da bih odgovarao i na ta pitanja - rekao je Hodžson.

Ulije nije uspio da preporodi Aston Vilu, bod protiv Čelzija u gostima “naplatio” je porazom od Sanderlenda kod kuće. Vilu čeka borba za opstanak, a navijači su skandirali Francuzu “ujutru si otpušten”.

- Nisam otpušten još i neću biti dok gazde to ne kažu. Borićemo se - rekao je Ulije.

Bijeg iz opasne zone za Vest Hem trajao je samo tri dana. Ubjedljiv poraz od Njukasla opet je zakucao “čekićare” za posljednje mjesto na tabeli.

- Otkaz? Ma dajte, molim vas, ovdje sam da bih realizovao četvorogodišnji projekat - sedmicama ponavlja istu priču trener Vest Hema Avram Grant.

Dl. M.

Trener Čelzija Karlo Anćeloti, Liverpula Roj Hodžson, Aston Vile Žerar Ulije i Vest Hema Avram Grant svakog minuta mogu da budu smijenjeni

Bonus video: