Đorđević: Osjeća se pozitivna atmosfera

"Sjutra ćemo biti kompletniji, ali osjeća se dobra atmosfera. Vjerujem da ćemo biti spremni za petak", kazao je debitant Luka Đorđević.
0 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija 1, Foto: Zoran Đurić
Fudbalska reprezentacija 1, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.09.2012. 20:34h

Premijerni kvalifikacioni okršaj sa Poljskom inspiriše “sokole”, a naši reprezentativci svjesni su da upravo start može uveliko da opredijeli dalji tok takmičenja (u takmičarskom i psihološkom smislu). Naša reprezentacija, međutim, nije slavila na sedam posljednjih zvaničnih utakmica, uključujući i dvomeč u baražu sa Česima. Valjda je došlo vrijeme da se prekine ta serija...

"Moramo da se potrudimo da bude tako. Sigurno da će nam biti teško, Poljska je na visokom nivou... No, dobro ćemo se spremiti, odgledaćemo i snimke sa njihovih utakmica", ističe Luka Đorđević, napadač Zenita i debitant u A timu.

Reprezentacija je odradila prvi trening u okrnjenom sastavu - juče je treniralo osam fudbalera (Džudović, Novaković, Đorđević, Damjanović, Boljević, Savić, Bećiraj i Blažić).

"Sjutra ćemo biti kompletniji, ali osjeća se dobra atmosfera. Vjerujem da ćemo biti spremni za petak", kazao je Đorđević.

Očekuješ li da ćeš debitovati, nakon Poljske slijedi gostovanje u San Marinu?

"Iskreno se nadam tome. Ali, bez opterećenja. Biće kako selektor odluči", odgovorio je Đorđević.

Bivši napadač Mogrena je za kratko pobrao simpatije u dresu Zenita, nedavno je protiv Anžija odigrao svih 90 minuta i imao veoma zapaženu ulogu. Tada je, međutim, nedostajalo malo sreće da se upiše u strijelce - pogađao je stativu i prečku...

"Iskustvo iz kluba je puno pomoglo, zadovoljan sam kako ide u Zenitu. Da se ne uvrijede moji bivši saigrači, ali lakše je kada imate kvalitetnije igrače uz sebe, a puno znači i ostalo - stadion, atmosfera i druge stvari kako na terenu tako i van njega", opisuje Đorđević.

Bonus video: