Đordi Alba i Nejmar donijeli Barseloni 28. Kup kralja

Produžeci kao da su bili suđeni, a u njima je heroj postao Đordi Alba, koji je u 97. minutu majstorski dao prvi gol u sezoni i donio Kataloncima 28. pehar u Kupu kralja (1:0)
5 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2016. 22:20h

Sezonu su otvorili spektakularnim obračunom u UEFA Superkupu u gruzijskom Tbilisiju, gdje je „blaugrana“ nakon produžetaka slavila rezultatom 5:4.

Fudbalerima Barselone i Sevilje je pripala čast i da zatvore sezonu i odigraju posljednji veliki meč pred Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Produžeci kao da su bili suđeni, a u njima je heroj postao Đordi Alba, koji je u 97. minutu majstorski dao prvi gol u sezoni i donio Kataloncima 28. pehar u Kupu kralja.

Konačnih 2:0 je postavio Nejmar u 122. minutu, nakon druge asistencije Lionela Mesija.

„Rohiblankosi“ su šansu da obezbijede šesti pehar u ovom takmičenju propustili u regularnom toku, jer su čak 56 minuta imali igrača više, zato što je u 36. zbog faula nad Kevinom Gameirom direktan crveni karton dobio Havijer Maskerano.

Snage su poravnate u drugom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena, kada je Ever Banega, u oproštajnoj utakmici pred odlazak u Inter, faulirao Nejmara na ivici šesnaesterca.

Neposredno pre drugi gol Barse je van terena morao i Danijel Kariso, koji je dobio žuti karton zbog faula, a odmah zatim i drugi zbog protesta.

Galerija

Bonus video: