Dortmund napokon zaustavio "švabe", remi Ajntrahta

0 komentar(a)
Pulišić, Foto: Reuters
Pulišić, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.04.2018. 18:15h

Borusija Dortmund je napraviloa veliki korak ka palmanu u Ligi šampiona. "Milioneri" su u 29. kolu savladali Štutgart na svom terenu sa 3:0. Dortmund je tom pobjedom došao na treću poziciju sa bodom iza Šalkea, ali mu i raspored ide u prilog pošto mu dva konkurenta za plasman među najboljih četiri, Lajpcig i Bajer igraju sjutra na "Red Bul areni". Lajpcig ima 46, a Bajer bod manje.

Štutgart je bolje ušao u utakmicu, osokoljen sjajnim igrama i nizom do osam utakmica bez poraza - pet pobjeda. "Švabe", međutim, preko Marija Gomesa nisu iskoristili šansu a onda ih je presjekao evrogol američkog reprezentativca Kristijana Pulišića.

Taj pogodak pokrenuo je domaću ekipu koja je do kraja postigla još dva pogotka za prvi poraz turskog trenera Tajfuna Korkuta, koji je podigao "švabe" i obezbijedio im opstanak.

Боруссия Дортмунд – Штутгарт. Обзор матча от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Dortmund ima 51 bod, Štutgart je u sredini tabele sa 38. Ajntraht je remijem sa Hofenhajmom makar na dan izbio na četvrtu poziviju sa 46 bodova, zbog bolje gol razlike od Lajpciga. Ajntarht je vodio, ali je Gnabri poravnao i seriju Hofenhajma bez poraza pdoigao na šest utakmica - po tri pobjede i remija. Hofenhajm ima 43 boda i nije bez šansi da se domogne mjesta koje vode u elitu.

Rezultati:

Borusija D. - Štutgart 3:0 (Pulišić 38, Bačuaji 48, Filip 58)

Ajntraht - Hofenhajm 1:1 (Jović 49 - Gnabri 56)

Bonus video: