"Dovedite mi tog Mesija"

Iako do početka prvenstva ima jo šest mjeseci Gudmundson je priznao kako ne može dočekati početak i prvu utakmicu protiv Argentine
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.12.2017. 07:31h

Nakon sjajnog nastupa na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a potom i plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, redove islandske fudbalske reprezentacije zahvatila je euforija.

"Dovedite mi tog Mesija" kazao je sa osmijehom krilni igrač Barnlija i islandske reprezentacije Johan Berg Gudmundson nakon što je žrijeb spojio Island i Argentinu u grupu D na Mundijalu, pieš Rojters.

U istoj grupi igraće još Hrvatska i Nigerija.

"Plasman fudbalske reprezentacije na Svjetsko prvenstvo predstavlja veliku stvar za našu zemlju. Mi smo najmanja nacija koja se plasirala na SP i za sve nas je to poseban trenutak" kazao je 27-godišnji Gudmundson.

Iako do početka prvenstva ima jo šest mjeseci Gudmundson je priznao kako ne može dočekati početak i prvu utakmicu protiv Argentine.

"Znam da je to početka SP-a ostalo još mnogo vremena i svi se moramo koncentrisati na svoje klubove, međutim jedva čekam početak turnira i prvo kolo protiv Argentine. Naravno, Argentina će biti favorit u toj utakmici, branićemo se 95 odsto vremena, međutim pokušaćemo da ih iznenadimo", dodao je. Gudmundson.

Defanzivac se prisjetio i Evropskog prvenstva prošle godine

"Bilo je to EP za pamćenje. Sada nas očekuje još jedno veliko takmičenje. Igraćemo protiv Mesija i Argentine. Mesi je jedan od najboljih, ako ne i najbolji fudbaler na svijetu. Biće to pravi test, igrati protiv najboljeg na svijetu" dodao je Gudmundson koji je u dresu islandske reprezentacije upisao 63 nastupa i postigao sedam golova.

Bonus video: