Đovinko na ljeto ide u Toronto, biće najplaćeniji italijanski fudbaler

61 pregleda 1 komentar(a)
Sebastijan Đovinko, Foto: Beta/AP
Sebastijan Đovinko, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.01.2015. 23:36h

Sebastijano Đovinko, jedan od neiskorišćenih talenata italijanskog fudbala, na ljeto napušta Juventus i seli se u američku MLS ligu, u Toronto.

Iako su ga želeli Parma, Torino, Fiorentina i još neki italijanski klubovi, popularni "Atomski mrav" je riješio da prihvati ponudu iz Kanade.

Njegov menadžer Andrea D'Amiko nije želio da govori o finansijskim detaljima ovog transfera, uz napomenu da Đovinko u Toronto u junu stiže kao slobodan igrač, jer mu ističe ugovor sa Juventusom, ali je naglasio da je kanadski klub bio veoma brz i konkretan u realizaciji ovog transfera.

Teško da je Đovinka privukla destinacija, s obzirom na to da u MLS ligu idu uglavnom igrači u poznim godinama, a njemu je tek 27, ali je finansijska ponuda bila takva da se, jednostavno, ne odbija.

Sa, navodno, zagarantovanom zaradom od šest miliona eura, te dva i po miliona kroz bonuse po sezoni, Đovinko će postati najplaćeniji italijanski fudbaler.

Đovinko je u Juventusu zarađivao 2,2 miliona po sezoni, što znači da će u Torontu primati skoro četiri puta više.

Trenutno, od italijanskih fudbalera najviše zarađuje Danijele De Rosi iz Rome sa 6,5 miliona eura, a slijedi Marko Baloteli sa šest miliona.

Primjera radi, najplaćeniji igrači trenutno u Juventusu su Karlos Teves i Pol Pogba sa godišnjom zaradom od po 4,5 miliona eura...

Bonus video: