Draško Božović: Očekivao sam pobjede, ali ne i ovoliko golova

"Očekivao sam da pobjeđujemo i igramo dobro, ali da ćemo dati ovoliko golova iskreno nisam", kaže vezista "plavih" Draško Božović nakon što su dali 14 pogodaka u tri meča
1680 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost može do titule: Draško Božović, Foto: Savo Prelević
Budućnost može do titule: Draško Božović, Foto: Savo Prelević

Tri pobjede Budućnosti u isto toliko kola, 14 datih i samo jedan primljeni gol - može li da se priča o velikom povratku "plavih" u šampionsku trku?

Tabela govori da je tim Branka Brnovića napravio pomak, smanjio je razliku u odnosu na lidera Sutjesku i dobio ono što je priželjkivao - sada je na podnošljivih pet koraka minusa od šampiona koji je prije dva dana remizirao u Pljevljima.

Više od samih trijumfa u duelima sa Mornarom, OFK Titogradom i Lovćenom navijače može da raduje način na koji je Budućnost došla do njih. Barane je savladala 5:0, onda je u tvrdom podgoričkom derbiju slavila 2:1, da bi Cetinjanima u subotu dala čak sedam golova - 7:0.

"Cijele sezone pričamo o tome da su ambicije Budućnosti najveće moguće. Tako je bilo i kada smo imali prednost u odnosu na Sutjesku, tako je i sada kada smo prinuđeni da jurimo razliku. Samo nam je titula u mislima, moramo da iskoristimo dobar period igara i rezultata", kaže Draško Božović, jedan od lidera Brnovićeve Budućnosti.

U Budućnosti su očekivanja uvijek najveća. Kakva su tek sada kada tim stvara mnogo šansi i daje golove...

"Odradili smo odlične pripreme, uprkos problemima sa lošim terenima. Stručni štab je imao jasan plan kako Budućnost treba da igra, igrači su to ispratili i početkom drugog dijela sezone možemo da budemo više nego zadovoljni", ističe Božović.

Priznaje, ipak, da ovakav start nije očekivao.

"Očekivao sam da pobjeđujemo i igramo dobro, ali da ćemo dati ovoliko golova iskreno nisam. U prvom dijelu sezone smo u 19 utakmica dali 16 golova, sada u tri meča 14. Razlika je ogromna", dodaje Božović.

Prave borbe za titulu tek predstoje, a novi ispit je već u subotu kada Budućnost gostuje trećeplasiranoj Zeti.

"Vjerujem da ćemo nastaviti da igramo dobro i pobjeđujemo. Zeta je jaka, igrači mnogo trče, rade na terenu... Radimo i mi i idemo u Golubovce da pobijedimo".

Cilj je da se pobijedi i dodatno napravi pritisak na Sutjesku.

"Sutjeska je ozbiljan tim, sa ozbiljnim trenerom, ali vjerovatno u Nikšiću osjećaju pritisak. Tako je to u ekipama koje žele trofeje, a kada pričamo o pritisku on nigdje nije veći nego u Budućnosti. U to sam siguran", jasan je Božović.

U prva tri kola Budućnost je osvojila maksimalnih devet bodova, Sutjeska sedam. A rivali za vrh tabele Zeta i OFK Titograd su usporili ritam. Božović, ipak, ne želi da otpiše nikog iz borbe za titulu.

"Ne mislim da je već sada trka udvoje za titulu. Ova liga je takva da se sve promijeni nakon jednog ili dva kola. Ne otpisujemo nikog, čak se trudimo i da ne gledamo šta rade naši konkurenti, ali moramo i da znamo njihove rezultate", rekao je 30-godišnji vezista.

Goleade za samopouzdanje i povratak publike na stadion

Budućnost je razigrana, pobjeđuje ubjedljivo - navijači teško mogu da dobiju bolju pozivnicu da se u većem broju vrate na stadion pod Goricom.

"To što smo pobijedili 7:0 Lovćen ne smije da nas zavara. Dovoljno smo iskusni da znamo da ovakvi trijumfi na kraju ne moraju da znače ništa. Ali, utiču na karakter ekipe, podižu samopouzdanje, iako svi znamo da je bolje pobijediti sedam utakmica po 1:0 nego jednu 7:0. Bitni su samo rezultati", kaže Božović.

A bitna je i podrška s tribina.

"Ovakvi trijumfi kao protiv Mornara i Lovćena mogu da utiču na to da nas gleda više publike. Vidimo da se publika polako vraća, osjećamo da imamo podršku i nadam se da će ona biti još bolja", zaključio je Božović.

Bonus video: