Drogba: Galatasaraj je veliki izazov za mene

Drogba je nastupao sa reprezentacijom Obale Slonovače na „Afričkom Kupu nacija”, ali je u međuvremenu njegova selekcija ispala, pa je Drogba ranije od očekivanog krenuo prema Turskoj
1 komentar(a)
Didije Drogba, Foto: BETA/AP
Didije Drogba, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 08.02.2013. 21:19h

Didije Drogba, doskorašnji napadač Šangaja, doputovao je danas Istanbul, a sjutra bi trebalo da se priključi Galatasaraju za koji je potpisao krajem januara.

Drogba je nastupao sa reprezentacijom Obale Slonovače na „Afričkom Kupu nacija”, ali je u međuvremenu njegova selekcija ispala, pa je Drogba ranije od očekivanog krenuo prema Turskoj.

„Izuzetno mi je drago što sam ovdje. Ovo je novi veliki izazov u karijeri i nova epizoda kojoj se radujem. Nadam se da će sve biti uspješno. Našao sam se sa trenerom Fatihom Terimom, ali znam ga i od ranije, kada smo igrali protiv reprezentacije Turske. Biće ovo ugodno druženje, nadam se, sa mnogo uspjeha”, rekao je Drogba novinarima po dolasku u Istanbul.

Tridesetčetvorogodišnji Drogba je još sezone igrao u Čelziju i bio je najzaslužniji što je londonski klub osvojio Ligu šampiona.

Potom je napustio „Stemford bridž” i uputio se prema Kini, gdje je potpisao za Šangaj.

Kineski klub je prije nekoliko dana najavio da će uputiti žalbu FIFA na potpisani ugovor Drogbe i Galatasaraja, jer tvrde da je taj ugovor nevažeći i da je Drogba i dalje njihov igrač.

Bonus video: