Drogba: Ibra sada igra za tim

“Ibrahimović je shvatio da mora da igra za tim. Volim njegovu igru, njegovu želju... U mnogo čemu smo slični”, kazao je Drogba pred sjutrašnje gostovanje Čelzija u Parizu.
60 pregleda 1 komentar(a)
Drogba, Foto: Beta/AP
Drogba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.02.2015. 12:46h

Poslije zimske pauze, sjutra se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Ligi šampiona, a u prvim utakmicama osmine finala sastaju se Pari Sen Žermen i Čelzi, odnosno Šahtjor i Bajern.

PSŽ od 20.45 dočekuje Čelzi, što će biti repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala, kada je klub iz Londona eliminisao “svece”.

“Biće to velika utakmica. PSŽ se sprema za ovaj meč, željeće da se revanšira. Ove godine je Čelzi još bolji u napadu nego prošle godine, igramo atraktivno. Ne slažem se sa ljudima koji kažu da je PSŽ umoran, ranjen, bezopasan. Oni se spremaju za ovu utakmicu, baš kao i Čelzi”, rekao je napadač lidera Premijer lige, Didije Drogba.

Govoreći o najvećoj zvijezdi francuskog kluba, Zlatanu Ibrahimoviću, Drogba je naveo da se Šveđanin mnogo promenio.

“Ibrahimović je shvatio da mora da igra za tim. Volim njegovu igru, njegovu želju... U mnogo čemu smo slični”, kazao je Drogba.

U drugom meču osmine finala, koji je na programu sjutra, u Lavovu će se sastati Šahtjor i Bajern. I ta utakmica se igra od 20.45, a zanimljivo je da će to biti prvi zvanični meč ta dva kluba.

Šahtjor će igrati i protiv neugodne tradicije, jer ukrajinski tim do sada nikada nije pobijedio neki njemački klub u Ligi šampiona.

Takođe, fudbaleri Šahjtora nisu postigli ni gol u posljednja tri meča protiv timova iz Bundes lige. Ukoliko sjutra pogode, srušiće tu tradiciju, ali će postići i svoj 100. pogodak u Ligi šampiona.

Ukrajinski klub se plasirao po treći put u nokaut fazu Lige šampiona, ali u njoj nije upisao pobedu u posljednja četiri meča.

“Naravno da je Bajern favorit, ali u fudbalu je sve moguće”, rekao je trener ukrajinskog kluba Mirćea Lućesku.

Bajern u meč protiv Šahtjora ulazi veoma raspoložen poslije ubjedljive pobjede od 8:0 nad Hamburgerom.

“Nikad nije lako igrati u Ukrajini u ovo doba godine, ali mi smo Bajern i pokušaćemo da pobijedimo. Znamo da će biti teško, poštujemo protivnika, ali možemo do pobjede”, rekao je defanzivac Bavaraca Mehdi Benatija.

Revanš mečevi igraju se u Londonu i Minhenu 11. marta.

Bonus video: