Drogba se 2014. oprašta od reprezentacije

"Živim moje posljednje dana sa reprezentacijom i meč protiv Tanzanije u subotu će biti jedan od posljednjih utakmica ovdje", rekao je iskusni napadač na konferenciji za štamšu u Abidžanu
0 komentar(a)
Drogba, Foto: Beta/AP
Drogba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.06.2012. 20:35h

Didije Drogba, kapiten Obale Slonovače, otkrio je da on namjerava da se povuče iz nacionalnog tima poslije Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu.

Tridesetčetvorogodišnji napadač je osvajanjem Lige šampiona sa Čelzijem ispusnio san, a sada mu ostaje da svojoj zemlji podari još jedan nastup na planetarnom šampionatu.

On je na konferenciji za štampu u Abidžanu, gdje ga sutra sa reprezentacijom čeka meč kvalifikacija za SP protiv Tanzanije, rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da ekipa izvadi vizu za Južnu Ameriku.

"Živim moje posljednje dana sa reprezentacijom i meč protiv Tanzanije u subotu će biti jedan od posljednjih utakmica ovdje. Međutim, ja ću dati sve od sebe da ostavim nešto nezaboravno za navijače, a nakon SP 2014. godine, mislim da ću završiti reprezentativnu karijeru“, objasnio je Drogba.

On, međutim, nije mogao, a da se ne osvrne na neuspješan pokušaj osvajanja Afričkog kupa nacija ove godine, kada ih je u finalu savladala Zambija nakon penala.

"Osvajanje Lige šampiona sa Čelzijem, donio sam mnogo radosti navijačima Obale Slonovače, ali se ne može izbrisati noćna moru od 12. februara u Gabonu. To je dan kada smo gorko izgubili od Zambije, to još uvijek vrlo sveže. Nadamo se da ćemo uspjeti da osvojimo trofej naredni put“, zaključio je Drogba.

Bonus video: