Druga žrtva Telegrafovih navoda: Pomoćnik u Barnsliju dobio otkaz

0 komentar(a)
Tomi  Rajt, Foto: BBC
Tomi Rajt, Foto: BBC
Ažurirano: 29.09.2016. 16:23h

Istraga britanskog dnevnog lista dovela je danas do drugog otkaza fudbalskom treneru, pošto je asistent u drugoligašu Barnsliju Tomi Rajt otpušten zbog umješanosti u korupciju.

Dnevnik Dejli telegraf objavio je ove nedjelje tajne snimke razgovora sa trenerima, koji su nudili savjete kako da se zaobiđu transfer pravila. Oni su pričali sa novinarima na tajnom zadatku, koji su glumili biznismene.

Prvi je platio cijenu selektor Engleske Sem Alardajs.

Rajt je snimljen kako prima koverat za koji Telegraf navodi da sadrži 5.000 funti. To bi trebalo da bude mito koji mu je lažni azijski biznismen u zamjenu za pomoć u smještanju igrača u klub.

Snimak je objavljen u srijedu uveče, a Rajt je odmah dobio otkaz.

"Poslije razmatranja odgovora gospodina Rajta na navode u današnjem Dejli telegrafu o kršenju pravila transfera igrača, gospodin Rajt je otpušten. Nismo bili svjesni da se takve stvari dešavaju, niti da se dešava bilo šta nelegalno", navodi se u saopštenju Barnslija.

Fudbalski savez Engleske (FA) prekinuo je ugovor sa Alardajsom u utorak nakon što je objavljen snimak na kome se vidi kako nudi savjet izmišljenim biznismenima kako da zaobiđu pravila o transferima igrača, i na kome pregovara o dogovoru da za 400.000 funti drži javne govore.

Engleski fudbal je u haosu poslije optužbi koje je iznio list poslije tromjesečne istrage o nepravilnostima u tom sportu.

Drugoligaš Kvins park rendžers istražuje snimak na kome se vidi da trener tog kluba Džimi Flojd Haselbajnk traži nadoknadu od 55.000 funti da radi za lažnu firmu koja je predložila da prodaje igrače ovom drugoligašu.

Haselbajnk je negirao navode i rekao da mu je samo ponuđena nadoknada za govor u Singapuru, kao i da nije tražio od KPR-a da potpisuje igrače navodno u vlasništvu lažne firme. Uprava kluba sastala se danas sa trenerom i saopštila je da želi da vidi nemontirani snimak, kao i transkript.

Haselbajnk će pripremiti ekipu za utakmicu protiv Fulama u subotu.

Bonus video: