"Državni udar" u Španiji: Real promovisao Lopetegija za novog trenera

Madridska "Marka" čak piše da je Real imenovanjem Lopetegija u ovom momentu izazvao "državni udar" u Španiji, jer je bivši golman neposredno pred početak priprema za Svjetsko prvenstvo produžio ugovor sa Fudbalskim savezom
61 pregleda 1 komentar(a)
Žulen Lopetegi, Foto: Reuters
Žulen Lopetegi, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.06.2018. 15:02h

Real Madrid je izabrao trenera, i to čovjeka koji od odlaska Zinedina Zidana nije nijednom pomenut ni kao potencijalni kandidat.

Riječ je o selektoru Španije Žulenu Lopetegiju, koji će preuzeti aktuelnog prvaka Evrope odmah po završetku Mundijala.

Iznenađenje i šok - tako svjetski mediji prenose informaciju koja je prije nekoliko minuta objavljena na zvaničnom Tviteru nalogu "kraljevskog kluba", ali kada je Real u pitanju nikada ništa nije nemoguće.

Madridska "Marka" čak piše da je Real imenovanjem Lopetegija u ovom momentu izazvao "državni udar" u Španiji, jer je bivši golman neposredno pred početak priprema za Svjetsko prvenstvo produžio ugovor sa Fudbalskim savezom.

Lopetegi je Baskijac, a ima istoriju i u Realu i u Barseloni - u Madridu je bio član Kastilje (B tima Reala), da bi od 1994. do 1997. bio u Barsi.

U trenerskoj karijeri je vodio gotovo sve mlađe kategorije reprezentacije Španije, bio je i na klupi Porta, prije nego je u julu 2016. naslijedio Visentea del Boskea na čelu seniorske ekipe nacionalnog tima.

Realov prvi pik po iznenađujućem odlasku Zidana je bio Maurisio Poketino, ali je njega štitio jak ugovor sa Totenhemom, a kao kandidati su se pominjali i Guti, Andre Viljaš-Boaš, Arsen Venger, Maurisio Sari...

A ko će biti novi selektor Španije? Mediji spekulišu da je prvi favorit Luis Enrike, ali i da se razmišlja o Albertu Seladesu, selektoru U21 reprezentacije.

Bonus video: