Đuretić: Nada posljednja umire, probaćemo da pobijedimo

OFK Titograd sjutra igra protiv CSKA iz Sofije u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope
4121 pregleda 4 komentar(a)
Dragoljub Đuretić, Foto: Savo Prelević
Dragoljub Đuretić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.07.2019. 21:01h

OFK Titograd sjutra gotovo sigurno završava evropsku sezonu, nakon što je prije sedam dana u Sofiji ubjedljivo poražen od CSKA - velikan iz Sofije je slavio 4:0, zato i revanš pod Goricom predstavlja formalnost.

Crnogorski predstavnik želi da makar unese uzbuđenja, pa je trener Dragoljub Đuretić pres konferenciju počeo rečenicom:

"Nada posljednja umire", rekao je Đuretić i nastavio:

"CSKA je bolji tim od nas, pokazao je to u prvom duelu, iako smo se dobro držali sve do momenta kada smo primili prvi gol. Nakon toga smo psihološki pali, pravili greške koje je kvalitetan protivnik znao da kazni. Potrudićemo se ovoga puta da popravimo utisak, odigramo bolje, nadam se da ćemo kikseve svesti na minimum. Borićemo se, probaćemo da pobijedimo", istakao je Đuretić.

To je sigurno lakše reći nego uraditi.

"Znamo da će to biti teško, jer protiv sebe imamo tim koji je 31 put bio prvak Bugarske. To je ekipa sastavljena uglavnom od Brazilaca i Portugalaca, možda igra i najatraktivniji fudbal u okreženju", istakao je Đuretić.

Ne vjeruje da će CSKA olako shvatiti ovaj duel.

"CSKA ima izuzetan stručni štab, na čelu sa Ljupkom Petrovićem. Siguran sam da neće ući opušteno u meč. U petak su kiksali u prvenstvu, čuvali su snagu za evropske izazove".

A Titograd polako treba da razmišlja o izazovima u crnogorskom prvenstvu.

"Lijepo bi bilo da pobijedimo CSKA, a kada se završi meč počećemo da mislim na domaću ligu i to prvo kolo sa Sutjeskom. Imamo 20 dana do tada", navodi Đuretić.

Ivan Novović se osvrnuo na visok poraz u Sofiji.

"CSKA jeste bolji, ali mislim da rezultat nije realan. Propusti koje smo napravili ne bi bili tako surovo kažnjeni u domaćoj ligi, ali u Evropi, protiv tako dobre ekipe, sasvim je nešto drugo. Nadam se da ćemo u revanšu podići nivo igre i koncentracije. Vidjećemo koliko će to biti dovoljno", rekao je Novović i dodao:

"Bilo je lijepo igrati u onakvom ambijentu. Ostaje žal zbog rezultata, naših grešaka, načina na koji smo primali golove. Uradićemo sve da pozitivno završimo evropsku avanturu", zaključio je Novović.

CSKA je stigao u Podgoricu da odradi posao i pripremi se za dvomeč sa Osijekom u drugoj rundi kvalifikacija.

"Rano je pričati o Osijeku, evropski mečevi ne služe za eksperimentisanje. Biće rotacija u timu u odnosu na prvi meč, ali bez ikakvog potcjenjivanja. Imamo obavezu prema ovom dresu, a i Titograd je u dobrom dijelu prvog pluvremena pokazao da može da bude izuzetno nezgodan", jasan je trener CSKA Dobromir Mitov.

Bonus video: