Dva gola Ronalda, Real drugi put osvojio Super kup Evrope

“Seviljski berberin” je bio Kristijano Ronaldo, sa dva gola, u 30. i 49. minutu.
5 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2014. 21:00h

Iako je igrao loše u pripremnom periodu, redom gubio utakmice na američkoj turneji, Real je bio pravi kad je bilo najvažnije - na startu nove sezone, Madriđani su u Kardifu savladali Sevilju 2:0 i osvojili trofej u Super kupu Evrope.

Realu je ovo drugi trofej u Super kupu Evrope, nakon pobjede 2002. godine protiv Fejnorda (3:1).

Najskuplja ekipa koja je ikada u istoriji do sada istrčala na fudbalski teren, vrijedna 458,5 miliona eura, rutinski je odradila “španski okršaj”, i prekinula tradiciju koja je trajala u posljednjih 10 godina. Naime, prvi put nakon decenije trofej u Super kupu Evrope, kada se igra u parnim godinama, osvojio je osvajač Lige šampiona.

“Seviljski berberin” je bio Kristijano Ronaldo, sa dva gola, u 30. i 49. minutu, nakon odličnih asistencija Gareta Bejla (igrao je meč u rodnom gradu) i Karima Benzeme. Sa ta dva gola, Ronaldo je stigao do fantastične brojke od 17 golova na devet mečeva protiv Sevilje...

"Ovo je bilo posebno veče za mene, jer sam osvojio prvi trofej u Super kupu Evrope. Bili smo sjajni, zaslužili smo pehar. Osjećam se odlično, postigao sam dva važna gola. Želim da zahvalim našima navijačima, pehar posjećujemo njima, jer su uvijek uz nas", rekao je Ronaldo.

Real je za prvu gala večeru u sezoni bio “obučen” u najskuplja odijela, šansu su od prvog minuta dobila zvučna pojačanja, Hames Rodriges i Toni Kros, ali oni nijesu oduševili.

Jedan od najzaslužnijih za osvajanje Lige šampiona prošle sezone, Anhel Di Marija je meč odgledao sa klupe, kao neki “junoša”, što, možda, znači da je njegova budućnost daleko od Santijago Bernabeua. Izostao je i Ćabi Alonso, koji je zbog prošlosezonske suspenzije bio na tribinama.

Sa druge strane, Sevilja nije ličila na isti tim od prošle sezone, ne bez razloga. Nakon odlazaka Rakitića i Mbije, sasvim izvjesnog transfera Morena u Liverpul, te odsustva povrijeđenog napadača Gameira, Sevilji je ostalo samo da se pokloni “kralju”. Zato ne čudi da je golman Sevilje Beto bio najbolji pojedinac svog tima...

Osim gola u 30. minutu, Ronaldo je u prvom poluvremenu imao dobar pokušaj iz slobodnog udarca u 14. minutu, ali je lopta od živog zida otišla preko gola. Četiri minuta kasnije Beto je odbranio šut Bejlu, a u 20. minutu je Sevilja prva mogla do vođstva.

Nakon greške Karvahala, koji je nenamjerno dodao loptu protivničkom igraču, Vitolo je ušao u šesnaesterac, opalio lijevom, ali je Kasiljas odbranio.

Prije vodećeg gola, Ronaldo je, nakon što ga je proigrao Benzema, bio sam ispred Beta, ali je golman Sevilje bio uspješniji. Sevilja je u 34. minutu mogla do izjednačenja, nakon nove greške odbrane Reala, ali je Kasiljas spasao gol nakon šuta Karika.

Već početkom drugog poluvremena je Ronaldo stavio tačku na meč. Do kraja meča su Benzema i Hames sa jedne, te Krikovijak, Figueraš i Facio sa druge strane pokušali da se upišu u strijelce, ali bez uspjeha...

"Utakmicu je odlučio najbolji igrač na planeti. Dali smo sve od sebe protiv najboljeg tima na svijetu. Možemo biti ponosni na sve što smo uradili. Imamo srce, vjeru i želju, ali smo večeras naišli na veoma jakog rivala", rekao je golman Sevilje Beto.

Naredni meč u Super kupu Evrope, iduće godine, igra se u Tbilisiju, u Gruziji.

Galerija

Bonus video: