Dvije decenije "septime" i Mijatovićevog gola za sva vremena: Dan koji je promijenio istoriju Reala

"To finale je vjerovatno bio najvažniji meč u istoriji Reala", kazao je Manuel Sančis, koji je 13 godina bio kapiten Reala
4 komentar(a)
Mijatović, Foto: Printscreen
Mijatović, Foto: Printscreen
Ažurirano: 20.05.2018. 05:30h

Real će za šest dana u Kijevu igrati finale Lige šampiona i protiv Liverpula pokušati da osvoji 13. titulu prvaka Evrope, treću u nizu.

Ipak, može "kraljevski klub" da osvoji i 13. i ko zna koliko još, ali jedna će uvijek imati posebni značaj - čuvena "septima".

Zbog toga je 20. maj najzačajniji datum u novijoj istoriji Reala - na današnji dan prije dvije decenije, na amsterdamskoj Areni, madridski tim je savladao Juventus u finalu i došao do titule koju je čekao 32 godine.

"To je bio najvažniji meč u istoriji Reala", kazao je Manuel Sančis, koji je 13 godina bio kapiten Reala.

"Ne želim da kažem da ostali mečevi nisu važni, ali čekali smo 32 godine. Bio je to trenutak koji je promijenio istoriju".

A istoriju je promijenio Predrag Mijatović, strijelac jedinog gola, heroj "septime" i vječna legenda Reala.

Mijatović je hitro reagovao nakon ubacivanja Roberta Karlosa, bio na ivici, a možda i u ofsadju, ali je njegova realizacija bila .- besprekorna.

"Tih nekoliko sekundi nakon gola - to je bio osjećaj kakav nikad nisam dožuvio u životu. Toliko ubuđenje, sreća...", pričao je Mijatović.

"Tek sam kasnije shvatio šta sam uradio i koliko je važan bio taj gol", kazao je bivši crnogorski as, koji je gol karijere posvetio svom sinu, koji je preminuo 2009. godine.

Za Real su prije 20 godina igrali Bodo Ilgner, Kristijan Panući, Manuel Sančíz, Fernando Jero, Roberto Karlos, Fernando Redondo, Kristijan Karembe, Klarens Sedorf, Raul (Amaviska), Morijentes (Haime), Predrag Mijatović (Davor Šuker).

Trener je bio Jup Hejnkes.

Bonus video: