Džeko postaje "građanin"

Edin Džeko će narednih dana potpisati ugovor sa Mančester sitijem, koji je za njegovu slobodu Volfsburgu platio 30 miliona eura.
0 komentar(a)
Edin Džeko, Foto: Getty Images
Edin Džeko, Foto: Getty Images
Ažurirano: 04.01.2011. 18:46h

Dileme više nema - između Juventusa, Reala i Mančester sitija, Edin Džeko je izabrao engleski klub i narednih dana će potpisati ugovor sa „građanima”, koji su za njegovu slobodu izdvojili 30 miliona eura.

Tako je, čini se, završena i najveća sapunica u evropskom fudbalu, jer je Džeko i ljetos zahtijevao od Volfsburga da ga proda, ali čelnici „vukova” nisu željeli ni da čuju, pa su postavili nestvarno obeštećenje od 45 miliona eura.

U ovom prelaznom roku su vidjeli pravu šansu da ugrabe da zarade na igrača koji je odavno nezadovoljan, pa je Siti došao kao idealna mušterija, koja ne pita za cijenu. Dogovor Volfsburga i Sitija je da, pored 30 miliona eura, engleski tim plati i pet na kraju sezone ako se plasira u Ligu šampiona.

- Tačno je, postigli smo dogovor i srećni smo, jer je Džeko igrač za kojeg se interesuje pola Evrope. Ipak, danas nas čeka važan meč sa Arsenalom, on je sada u prvom planu, poslije ćemo razgovarati o Džeku - rekao je menadžer „građana” Roberto Manćini.

„Poraz” je priznao i trener Volfsburga Stiv Meklaren, koji je siguran da je Siti napravio odličan posao.

- Takav tip igrača je bio potreban Sitiju. Mislim da će sa Karlosom Tevezom da čini sjajan tandem. Očekujem da u Premijer ligi dokaže klasu, ali definitivno će morati još više da radi, jer je mnogo jača od Bundes lige - kazao je Meklaren.

Italijanski mediji su žalili što Džeko nije izabrao Seriju A.

„Juventus je svoju šansu jeftino prokockao u ljetnjem prelaznom roku”, napisao je „Korijere delo sport”.

Džeko je, uz Brazilca Grafitea, najzaslužniji što je Volfsburg osvojio titulu 2009. godine, a za njemački tim je na 111 utakmica postigao 66 golova.

Bonus video: