Džerard odlazi iz Liverpula: "Najteža odluka mog života"

„Neću igrati za neki rivalski klub i zbog toga nikada nikada neću igrati protiv Liverpula – to nikad ne bih mogao ni da zamislim. Moja odluka se potpuno zasniva na mojoj želji da iskusnim nešto drugačije u karijeri i životu, a takođe želim da postaram da ni za čim ne žalim kada jednog dana završim karijeru,” istakao je
9 komentar(a)
Stiven Džerard, Foto: Beta/AP
Stiven Džerard, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.01.2015. 09:59h

Kapiten Liverpula Stiven Džerard potvrdio je da će napustiti „Enfild“ na kraju sezone, kada mu istekne ugovor.

Kako prenosi B92, 34-godišnji engleski fudbaler je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Liverpulu, u koji je stigao sa devet godina.

„Ovo je bila najteža odluka mog života, o kojoj smo moja porodica i ja razmišljali dugo“, rekao je Džerard.

Legendarni fudbaler Liverpula takođe je istakao da još ne planira da se povuče iz fudbala, ali da sigurno neće igrati ni za jedan drugi klub u Premijer ligi.

„Neću igrati za neki rivalski klub i zbog toga nikada nikada neću igrati protiv Liverpula – to nikad ne bih mogao ni da zamislim. Moja odluka se potpuno zasniva na mojoj želji da iskusnim nešto drugačije u karijeri i životu, a takođe želim da postaram da ni za čim ne žalim kada jednog dana završim karijeru,” istakao je Džerard.

“Od sada, pa do posljednjeg zvižduka ove sezone, biću u potpunosti posvećen timu kao i do sada i daću sve od sebe da pomognem Liverpulu da pobjeđuje“.

Džerard je u dresu Liverpula debitovao 29. novembra 1998. godine, a od tada je odigrao 697 utakmica u svim takmičenjima i postigao 180 golova.

Bio je stub Liverpula koji nikako nije mogao da osvoji titulu u Premijer ligi pored dominantnih Arsenala i Mančester junajteda. Ipak, Džerard se 2005. popeo na krov Evrope sa 'Redsima', poslije antologijskog finala sa Milanom u Istanbulu.

Pored trofeja u Ligi šampiona, sa Liverpulom je osvojio dva FA kupa, tri Liga kupa i jedan UEFA Superkup.

Ono što je možda i dovelo do Džerardove odluke da napusti „Enfild“ desilo se u finišu prošle sezone. Liverpul je bio na korak od titule, ali je ’Redsima’ trofej izmakao kada se Džerard okliznuo na utakmici sa Čelsijem, što je kaznio Demba Ba. Potom je uslijedio razočaravajući početak ove sezone, a tim drži osmo mjesto na tabeli sa 17 bodova manje od vodećeg Čelsija.

Za reprezentaciju Engleske Džerard je odigrao 114 utakmica i postigao 21 gol.

Bonus video: