Džudović pauzira samo dvije sedmice

"Osjetio sam bol u zadnjoj loži i tražio sam izmjenu sredinom drugog poluvremena. Pregledi su, na sreću, pokazali da je samo lakša povreda i da ću moći da pomognem ekipi", kaže Džudović
118 pregleda 1 komentar(a)
Džudović, Foto: Savo Prelević
Džudović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.04.2013. 12:28h

Iako Spartak iz Naljčika bije žestoku borbu da obezbijedi baraž za povratak u rusku Premijer ligu, njegov kapiten juče je doputovao u Podgoricu.

Miodrag-Nano Džudović se povrijedio u prethodnom kolu, u remiju sa Rotorom (1:1), ali na svu sreću medicinski pregledi su pokazali da će ljubimac crnogorskih navijača pauzirati tek dvije sedmice.

"Osjetio sam bol u zadnjoj loži i tražio sam izmjenu sredinom drugog poluvremena. Pregledi su, na sreću, pokazali da je samo lakša povreda i da ću moći da pomognem ekipi i prije baraža".

"Teren je bio jako težak, kiša je padala i to je uticalo na povredu, a razočaranje je bilo tim veće što smo iz pogrešno dosuđenog kornera primili gol u posljednjem minutu i izgubili dva važna boda. Ipak, ovog proljeća jako dobro igramo i sačuvaćemo poziciju za baraž 29. maja i 4. juna".

"Za razliku od povrede lista u februaru, kada sam se liječio kod Marijane Kovačević u Beogradu, nadam se da će mi ovoga puta pomoći fizioterapeut Budućnosti Zoran Jovović", kazao je Džudović, koji je doputovao preko Istanbula, jer su svi letovi iz Moskve prema Podgorici i Tivtu bili prebukirani zbog praznika.

Sezona se bliži kraju, da li možda razmišljaš o promjeni kluba?

"Ne. Čak nemam ni menadžera, a ugovor mi ističe na kraju naredne sezone. U decembru sam razgovarao sa upravom Spartaka i svi žele da ostanem, a ja sam sasvim zadovoljan uslovima i ugovorom".

"Najbitnije mi je da igram i održavam formu za akcije reprezentacije. Svi u Naljčiku navijaju za Crnu Goru, ali i širom Rusije, jer je tamošnja javnost oduševljena utakmicom sa Engleskom, koju su gledali u direktnom prenosu".

"Nadam se povratku u Premijer ligu i da ćemo u baražu izbjeći Amkar i Rostov Miodraga Božovića".

Protiv Ukrajine u junu nemaš pravo nastupa, da li ćeš biti na okupljanju reprezentacije prije te utakmice?

"Biću na tribinama pod Goricom i navijaću, ali pošto je jedna utakmica onda neću biti sa ekipom na pripremama. I znam da ćemo biti dobri u toj utakmici, jer svi mi imamo isti cilj".

"Kvalitet posjedujemo, preležali smo bolesti neiskustva u prethodnim kvalifikacijama, kada smo olako primali golove. Uigrali smo se, svi dišemo kao jedan, a porodica smo i sa navijačima, uz čiju euforiju sa tribina možemo opet da dobijemo Ukrajinu".

"Ali, biće teže, jer sam pratio njihove medije prije našeg prvog duela u Kijevu. Tada su nas potcijenili. I taj meč je prenošen u Rusiji, pa nas sada svi uvažavaju, shvatili su da naši rezultati iz prethodnog ciklusa nisu bili slučajnost, već rezultat realnog kvaliteta", zaključio je Džudović.

Bonus video: