Džudović: Previše pehova pred utakmicu naših života

"Ništa novo kod nas, povrede i samo povrede i lično sam jako razočaran. U odlučujuće utakmice stalno ulazimo sa istim problemima"
69 pregleda 14 komentar(a)
Džudović, Foto: Beta/AP
Džudović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.10.2013. 20:10h

Crnogorska reprezentacija 11. oktobra na “Vembliju” igra odlučujuću utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine, a juče, prvog dana okupljanja selektor “hrabrih sokola” Branko Brnović mogao je da računa na osam igrača: Miodraga-Nana Džudovića, Nikolu Drinčića, Andriju Delibašića, Mitra Novakovića, Vladimira Volkova, Ivana Kecojevića, Miloša Krkotića i golmana Vukašina Poleksića.

Pred prvi trening bilo je izvjesno da se reprezentaciji za odlučujuće duele neće priklljučiti povrijeđeni kapiten Mirko Vučinić, komandant odbrane Marko Baša, a na listi povrijeđenih i otpisanih je i golman Mladen Božović.

Zbog svih problema u atmosferi oko fudbalskog kampa osjećala se doza rezignacije, izazvana i neizvjesnošću oko problema sa povredom Stevana Jovetića, a u stručnom štabu su se pribojavili i daljeg otkazivanja zbog povreda.

"Tek sjutra nakon treninga biće poznato da li ću i ja otpasti sa spiska. Imam povredu leđa i zadnje lože, a problem je nastao zbog neadekvatnog liječenja i prvobitne pogrešne dijagnoze. Treniram na kampu FSCG u posljednjoj sedmici i tek ćemo vidjeti da li ću biti spreman za duel sa Engleskom", obratio se novinarima stameni štoper Džudović.

Vučinić se povrijedio već u 26. minutu utakmice Lige šampiona sa Galatasarajem, dok se Baši to dan kasnije dogodilo na treningu Lila.

"Ništa novo kod nas, povrede i samo povrede i lično sam jako razočaran. U odlučujuće utakmice stalno ulazimo sa istim problemima i to nakon svih teških utakmica, napora, truda i želje koju smo uložili i u većem dijelu kvalifikacija, bili na prvom mjestu. Previše je pehova za utakmicu naše karijere i života, pa ni protiv Moldavije neće biti lako kao u prvom duelu. No, šta ćemo, može se i mora dalje, a što se mora nije teško. Ne sumnjam da će svi koji budu spremni dati maksimum, a selektor će tražiti taktiku kako bi se na terenu vidjele samo naše jače strane".

"Najvažnije je da protiv Engleza ne primimo gol, da odbrana odigra maksimalno angažovano, a ne sumnjam da će napad naći načina da postigne gol. I na gostovanju Poljskoj smo u drugom poluvremenu bili bez Vučinića i Jovetića, pa smo ipak stvorili pet sjajnih šansi. I naravno da razmišljamo o pobjedi u Engleskoj, jer nemamo pravo da bacimo sve dobro od prve utakmice u kvaliffikacijama i sa istim pristupom trudićemo se da makar izborimo baraž", obećao je Džudović.

Ukrajina i Hrvatska Istog dana, 11. oktobra Ukrajina u Harkovu dočekuje Poljsku i nakon tog i duela na “Vembliju” i situacija u našoj grupi H biće jasnija.

"Znam da je Ukrajina sve karte bacila na odlučujući meč sa Poljskom, jer protiv San Marina jednostavno ne može kiksati. Ali i da Pojska izgubi nije sve gotovo, jer će rasterećena ići na “Vembli”, a Engleska sa tim nema baš dobro iskustvo. Ne zaboravite da je kući izgubila od Hrvatske kojoj nijesu trebali bodovi, pa je na Evropsko prvenstvo pošla Rusija", mišljenja je Džudović.

Blažić ili Janjušević

Problemi sa povredama uticali su na stručni štab da naknadno poziva naše igrače.

Zbog povrede prvog golmana “hrabrih sokola” Mladena Božovića, na skeneru trenera golmana reprezentacije Dragoja Lekovića su već pozivani golmani kiparske Famaguste, Srđan Blažić i Sutjeske, Ivan Janjušević.

Bonus video: