Ekonomist u Portugalu

Domaćin kvalifikacionog turnira biće šampion Portugala Atletiko Uriense, a pored Ekonomista za mjesto u grupnoj fazi boriće se Frojen Cirih iz Švajcarske i Klaksvikar Itrotarfelag sa Farskih Ostrva
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2013. 20:09h

Šampion Crne Gore u ženskom fudbalu, ekipa Ekonomista, igraće na turniru četvrte grupe kvalifikacija za žensku Ligu šampiona. Domaćin kvalifikacionog turnira biće šampion Portugala Atletiko Uriense, a pored našeg šampoiona za mjesto u grupnoj fazi boriće se Frojen Cirih iz Švajcarske i Klaksvikar Itrotarfelag sa Farskih Ostrva.

Turnir će biti odigran između 8. i 13. avgusta, a u grupnu fazu plasiraće se osam pobjednika grupa i dvije drugoplasirane selekcije sa najboljim učinkom protiv prvoplasiranih i trećeplasiranih timova u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Ekipe koje se kvalifikuju priključiće se grupi od 22 ekipe, uključujući i aktuelnog šampiona Volfsburg, u žrijebu koji će biti obavljen 5. septembra.

UEFA Liga šampiona za žene - kvalifikacije

Grupa 1: Sarajevo (BIH), NSA (Bugarska), Kardif (Vels), Konak Beledijesi (Turska).

Grupa 2: Olimpija Kluž-Napoka (Kipar), Spartak (Srbija), Gintra Universitateas (Litvanija), Liepajas Metalurgs (Letonija).

Grupa 3: MTK (Mađarska), Harkiv (Ukrajina), Reji junajted (R.Irska), Krusejders Strajkers (S.Irska).

Grupa 4: Cirih Frojen (Švajcarska), Klaksvikar Itrotarfelag (F.Ostrva), Atletiko Uriense (Portugal), Ekonomist (Crna Gora).

Grupa 5: Unija Raciborz (Poljska), Bobrujčanka (Bjelorusija), Pomurje (Slovenija), Ada Velipoje (Albanija).

Grupa 6: PAOK (Grčka), PK-35 Vanta (Finska), Parnu Jalgpaliklubi (Estonija), Biljanini izvori (Makedonija).

Grupa 7: Apolon lejdis (Kipar), ASA Tel-Aviv (Izrael), Union Nove Zamki (Slovačka), Goliador-SS Real (Moldavija).

Grupa 8: Glazgov siti (Škotska), Tvente (Holandija), Osijek (Hrvatska), Birkirkara (Malta).

Bonus video: