Ekonomisti brane tutulu protiv ekipe Studentskog doma

U finalu Luštica bej studentske lige u futsalu ekipa Ekonomskog fakulteta braniće titulu protiv Studentskog doma PG2, u subotu od 19 sati u sali Gimnazije "Slobodan Škerović"
81 pregleda 0 komentar(a)
Studentska liga, Foto: Boris Brnović
Studentska liga, Foto: Boris Brnović
Ažurirano: 25.02.2016. 18:11h

U finalu Luštica bej studentske lige u futsalu ekipa Ekonomskog fakulteta braniće titulu protiv Studentskog doma PG2, u subotu od 19 sati u sali Gimnazije "Slobodan Škerović".

Sat ranije u istoj sali za treće mjesto igraće UDG1 protiv ekipe Pomorskog fakulteta.

A u uzbudljivim polufinalnim duelima Ekonomisti su opet bili bolji od prve ekipe Univerziteta Donja Gorica, dok su "Domci" napokon prekinuli niz polufinalnih neuspjeha i plasirali se u prvo finale minimalnom pobjedom nad Fakultetom za pomorstvo.

Domci su iz oprezne igre obje ekipe, uspjeli d aiskoriste trenutak nepažnje Kotorana i golom 26 sekundi prije kraja plasiraju se u finale.

Ekonomisti su agresivnije počeli derbi sa UDG!, prijetili najviše preko kapitena Mirkovića, ali su mreže mirovale do sredine prvog poluvremena. Nakon sjajne asistencije Radonjića, Gardašević se odlično snašao i poslao loptu u mrežu iza leđa Nikolića.

Do poluvremena je gledana nešto bolja igra momaka sa UDG-a ali nijesu uspjeli krunisati inicijativu, a kazna je stigla u poslednjem minutu prvog dijela, kada je Miličić kaznio nesporazum golmana Nikolića sa svojim igračima u odbrani.

U nastavku UDG je krenuo ofanzivno, Ekonomisti su se opredijelili da čuvaju stečenu prednost, što im je i uspijevalo do 28. minuta kada je Ilija Mugoša uspio da smanji na 2:1. Nastavio je UDG sa atacima, ali je odličan na golu bio Asanović. Nakon što je kapiten Ekonomista Mirković u 37. minutu iz kaznenog udarca povisio na 3:1, momci sa UDG-a nijesu imali izbora već da krenu na sve ili ništa, sa igračem-golmanom u polju, ali su uspjeli samo da smanje preko Vujadinovića u poslednjem minutu.

Polufinala:

Ekonomski fakultet – UDG 1 3:2 (2:0)

Strijelci: Gardašević 10, Miličić 20, Mirković 39. (Ekonomski fakultet), Il. Mugoša 28, Vujadinović 40. (UDG 1).

Žuti kartoni: Miličić, Radonjić (Ekonomski fakultet), Nikolić (UDG 1).

Ekonomski fakultet: Boljević, Vešović, Mašanović, Gardašević, Mirković, Nikolić, Radonjić, Asanović, Kostić, Lakić, Stojanović, Miličić.

UDG 1: Nikolić, Vujadinović, Koprivica, Bošković, Ćetković, Maltez, Iv. Mugoša, Il. Mugoša, Račić.

Fakultet za pomorstvo – Studentski dom PG 2 0:1 (0:0)

Strijelac: Rovčanin 40. Žuti karton: Rovčanin (Studentski dom PG 2).

Fakultet za pomorstvo: Barać, Krković, N. Obradović, M. Drašković, Đapić, Nerić, D. Drašković, Mirković, A. Obradović, Raičević.

Studentski dom PG 2: Bugarin, Kanalić, Lj. Konatar, Femić, S. Konatar, N. Konatar, Rovčanin, Marić, Asanović, Bojović.

Subota, 27, februar: 18 h meč za treće mjesto, Fakultet za pomorstvo – UDG 1, 19 h, finale Ekonomski fakultet – Studentski dom PG 2

Lista strijelaca:

19 – Ćetković (UDG 1)

18 – Gardašević (Ekonomski fakultet)

15 – Femić (Studentski dom PG 2)

12 – Bojović (Studentski dom PG 2)

11 – Iv. Mugoša (UDG 1)

10 – Mirković (Ekonomski fakultet)

9 – Obradović (Fakultet za pomorstvo

Bonus video: