Ekonomisti napokon razbili maler u finalu futsala

1 komentar(a)
Studentska liga, Foto: Boris Brnović
Studentska liga, Foto: Boris Brnović
Ažurirano: 05.03.2015. 17:50h

Ekipa Ekonomskog fakulteta iz Podgorice uspjela je da u petom uzastopnom finalu napokon stigne i do titule u 11. izdanju Studentske lige Crne Gore u futsalu. Ekonomisti su se pred prepunim tribinama sale Gimnazije "Slobodan Škerović" revanširali Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje za poraze u finalima 2011. i 2012. godine, dok su u prethodne dvije gubili od Pravnog fakulteta.

Ekonomisti su odličnom igrom od prvog do posljednjeg minuta zasluženo slavili protiv najvećeg rivala – Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića. Već od samog starta pokazali su koliko žele dugo čekano zlato, ušli su u meč maksimalno angažovano i disciplinovanom igrom u odbrani i napadu razbili su DIF-ovce.

Najbolji strijelac lige, Đorđije Mirković priprijetio je već u drugom minutu, ali je njegov šut zaustavio Đurković. Ipak se minut kasnije Mirković odlično oslobodio čuvara i šutirao u nebranjeni dio mreže za vođstvo 1:0 i veliko slavlje na dijelu tribina gdje su bili smješteni navijači Ekonomskog fakulteta. Vodeći gol dao je elana Ekonomistima, koji su nastavili sa napadima i u 6. minutu na asistenciju Mirkovića, Radonjić je udvostručio vođstvo. Difovci su zatražili minut odmora, i nakon njega zaigrali angažovanije. Pokušavali su udarcima iz daljine ali je Asanović bio siguran na golu. U posljednjem minutu prvog poluvremena Miličić je propustio izglednu priliku da već u prvom poluvremenu riješi meč.

Difovci su početkom nastavka pokušavali da preuzmu igru, ali bez pravih šansi.U 25. minutu Nerić je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton ali ipak su Nikšićani uspjeli da izdrže dva minuta sa igračem manje i održe neizvjesnost utakmice. Ipak, Mirković je u 34. minutu odlično prošao po lijevoj strani i precizno šutirao na suprotnu stativu za ubjedljivih 3:0. Pokušali su Difovci da se vrate u igru izmjenom golmana za igrača, ali su kažnjeni već u prvom napadu - Radonjić je izblokirao udarac Krivokapića, na loptu je natrčao Mirković i pogodio sa svoje polovine na prazan gol za konačnih 4:0.

Finale: Ekonomski fakultet - Fakultet za sport i FV 4:0 (2:0)

Gledalaca: oko 500. Sudije: Markuš, Loncović. Strijelci: Mirković 3, 34, 36, Radonjić 6 za Ekonomski fakultet. Žuti kartoni: Radonjić, Mirković (Ekonomski fakultet), Nerić, Gogić (Fakultet za sport i fv). Crveni karton: Nerić (Fakultet za sport i fv).

Ekonomski fakultet: Asanović, Dukić, Vešović, Mirković, Bečanović, Nikolić, Radonjić, Drobnjak, Vraneš, Stojanović, Miličić, Boljević.

Fakultet za sport i FV: Đurković, Lončar, Otašević, Gogić, Krivokapić, Pješivac, Raonić, Nerić, Milović, Malović, Varagić.

U utakmici za treće mjesto Mašinski fakultet je nakon penala savladao Pravnike.

Pravni fakultet - Mašinski fakultet 6:7 (4:4,1:2)

Gledalaca: oko 300. Sudije: Markuš, Loncović. Strijelci: Todorović 20, 39, Muratagić 37, S.Popović 38 za Pravni fakultet, Mrdak 14, Zindović 20, Milićević 32, 33 za Mašinski fakultet. Strijelci sa penala: S.Popović, Todorović (Pravni fakultet), Milićević, Mrdak, Rašović (Mašinski fakultet).

Žuti kartoni: Todorović, Muratagić (Pravni fakultet), Zindović (Mašinski fakultet).

Pravni fakultet: Vujović, Vlahović, Rovčanin, Vukčević, Vukićević, S.Popović, Kovačević, Bulatović, Todorović, Muratagić.

Mašinski fakultet: Milošević, Vidović, Milićević, Anđelić, Lacmanović, Mićanović, Mrdak, Despotović, Zindović, Rašović, Vujošević, Radončić.

Za najkorektniju ekipu lige u 11. izdanju proglašen je Fakultet za pomorstvo iz Kotora.

Najbolji strijelac je Đorđije Mirković (Ekonomski fakultet), a glasovima kapitena svih ekipa najbolji igrač i golman su iz vicešampionske ekipe DIF-a, Lazar Vulanović i Balša Đurković.

Bonus video: