"El klasiko" za sve ukuse

Barselona je povela golom Fabregasa na pas Mesija u 53. minutu, izjednačio je večeras sjajni štoper Reala Varan u 80. minutu
87 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2013. 22:27h

“El klasiko” vrhunske klase i fantastičnog tempa, sa mnogo šansi pred oba gola, završen je bez odluke i velikih nagovještaja - sinoćnjih 1:1 u Madridu vjerovatno će prihvatiti obje ekipe pred revanš u Kataloniji 27. februara.

Real, jer je u dva posljednja prvenstvena izleta na “Nou Kamp” ostvario rezultat koji bi mu donio prolaz u finale Kupa kralja (remi 2:2, pobjeda 2:1), a Katalonci jer igraju na svom stadionu - a tu se oni pitaju mnogo više nego bilo koji drugi tim.

Ukratko - Barselona je povela golom Seska Fabregasa na pas Lea Mesija u 53. minutu, izjednačio je sinoć sjajni štoper Reala Rafael Varan u 80. minutu.

- Svaka utakmica sa Realom je teška na svoj način. Kako se odvijao meč mi imamo manje razloga da budemo zadovoljni rezultatom, ali svejedno - igramo revanš kod kuće, pred našim navijačima, u dobrom smo ritmu i puno je razloga da ova sezona bude spektakularna za nas - prokomentarisao je Sesk Fabregas.

Najveći derbi svjetskog fudbala otvoren je kako i dolikuje, projektilom Kristijana Ronalda iz slobodnog udarca i sjajnim intervencijom Pinta. Periodi vrhunske igre dva tima potom su se smjenjivali na mahove. Real je počeo brže i agresivnije (dobar pokušaj Karima Benzeme), ali je Barsa već nakon 20. minuta uspjela da kratkim pasovima umiri igru, ali i stvara šanse pred golom debitanta na gol-crti Reala, Dijega Lopeza.

Ćavi je pogodio prečku iz slobodnog udarca, a potom imao matnu poziciju da zarese mrežu, ali je Varan maestralno reagovao na gol-liniji i ispravio kiks kolege iz desetkovane odbrane, Rikarda Karvalja (Madriđani su igrali bez Kasiljasa, Pepea, Ramosa, Koentraa i Marsela, u napadu i bez Di Marije).

Real je otvorio nastavak velikom šansom Benzeme, a onda je Barselona povela - odbrana Madriđana prvo je propustila priliku da raščisti situaciju ispred gola, potom i da napravi ofsajd zamku, što je Fabragas kaznio prvoklasnom dijagonalom - 0:1.

Opet su Madriđani živnuli nakon primljenog gola, kao da su željeli da pokažu da nisu inferiorni, pa je Ronaldo sa samo metar gađao glavom pored gola.

Nada Reala da će izbjeći poraz počela je da slabi kako se meč bližio kraju, jer je Barselona bila ubitačna iz kontranapa. Fabregas, pa Pedro, propustili su dvije kolosalne šanse da možda odluče polufinale Kupa i prije revanša.

A onda je iznikao Varan i nakon centaršuta Ozila precizno gađao glavom za 1:1. ¸Za francuskog defanzivca, koji prije dva ljeta stigao iz Lansa, ovo je bio prvi “el klasiko” u karijeri.

- Još nisam svjestan šta sam uradio. Ovo je za mene nevjerovatno, jedan od svojih snova ispunio sam već sa 19 godina - rekao je Varan.

Real i Barsa igrali su polufinale Kupa Kralja, ali pita se i Atletiko - “kolčonerosi” večeras u Madridu igraju prvi meč polufinala protiv Sevilje.

Galerija

Bonus video: