„Elfi” srušili tradiciju, svjetski prvak pao u Bariju

"Bilo je zabavno i mislim da su svi na terenu opravdali očekivanja. Njemačka ima sjajnu budućnost", rekao je Lev
0 komentar(a)
Njemci, Foto: REUTERS
Njemci, Foto: REUTERS
Ažurirano: 10.08.2011. 21:34h

Misija Njemaca je uspjela - Brazil je pao nakon 18 godina i to je bilo dovoljno za veliko slavlje u Štutgartu bez obzira što se radilo o običnom prijateljskom meču.

„Elfi” su pobijedili „karioke” sa 3:2 u meču u kojem je selektor Joakim Lev opet lansirao neke mlade igrače. Prije svih, nevjerovatnog tinejdžera Marija Gecea, koji je fantastični meč krunisao golom za 2:0, te Šurlea (dao treći gol), Humelsa...

"Bilo je zabavno i mislim da su svi na terenu opravdali očekivanja. Njemačka ima sjajnu budućnost", rekao je Lev.

A budućnost ima i Brazil, bez obzira što je selektor Mano Meneses upisao još jedan neuspjeh. Poraz je na kraju ublažio supertalentovani Nejmar (ranije je Robinjo pogodio sa bijele tačke).

Još jedan klasik, između Italije i Španije, pripao je domaćinu koji je u Bariju nadigrao kombinovani tim svjetskog i evropskog šampiona (2:1).

Montolivo je donio prednost „azurima”, Ćavi Alonso je do poluvremena poravnao iz penala, a čovjek odluke je bio Akvilani šest minuta prije kraja.

Rivali Crne Gore u kvalifikacijama se i nisu proslavili - Švajcarska je sa 2:1 savladala Lihtenštajn, dok je naredni protivnik, Vels, istim rezultatom poražen od Australije kod kuće. Bugarska je izgubila od Bjelorusije (1:0).

Francuska i Čile su remizirali (golovi Remija i Kordove), dok su Bosna i Hercegovina i Grčka igrali bez golova u Sarajevu...

Bonus video: