Elita je jedini spas za „tobdžije”

"Shvatam da su sada svi zabrinuti, posebno navijači. Ubijeđen sam da Arsenal ima veliki kvalitet, samo moramo da budemo ujedinjeni u ovim teškim trenucima", rekao je Venger
0 komentar(a)
Venger, Foto: REUTERS
Venger, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.08.2011. 17:12h

Engleski mediji su više pažnje posvetili odlasku Seska Fabregasa u Barselonu nego prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona u kojem Arsenal dočekuje Udineze.

Jer, na Ostrvu su sigurni da Arsen Venger nije izgubio samo važnog fudbalera sredine terena i kapitena, već lidera za kojeg sigurno u narednom periodu neće tako lako pronaći zamjenu.

Zato niko već sada ne može da predvidi kakva će da bude Arsenalova sezona, ali bez obzira na sve probleme, eliminacija od Udinezea bila bi katastrofa za „tobdžije”.

"Shvatam da su sada svi zabrinuti, posebno navijači, ali oni su nam sada najpotrebniji. Ubijeđen sam da Arsenal ima veliki kvalitet, samo moramo da budemo ujedinjeni u ovim teškim trenucima", rekao je Venger.

Francuz je najavio da će do kraja avgusta sigurno da bude pojačanja na „Emirejtsu”.

"Nije nam problem da potrošimo novac na vrhunskog igrača. Problem bi bio da samo suludo potrošimo velike pare", kazao je Venger.

Udineze, sa druge strane, ne osjeća pritisak kao njegov protivnik. To je i možda jedina šansa „zebri” u dvomeču sa favorizovanim engleskim predstavnikom...

"Cijelu prošlu sezonu smo jurili ovu šansu, moramo da dokažemo da je zaslužujemo. Nadam se da ćemo da budemo na visini zadatka, jer mečevi sa Arsenalom mogu da budu sjajni. Samo je važno da ne pokažemo strah, da obratimo pažnju na detalje, posebno kada protivnik ima loptu u posjedu. Znamo dobro kvalitete protivnika", istakao je trener Udinezea Franćesko Gvidolin.

Benfika će na putu do elite morati da eliminiše Tvente (prvi meč se igra u Enšedeu), dok će protivnik Liona da bude ruski Rubin.

Danski Kopenhagen je prošle sezone igrao osminu finala Lige šampiona, a u plej-ofu mu je rival Plzen iz Češke.

Svi parovi plej-ofa

Sjutra

Arsenal - Udineze

BATE - Šturm

Kopenhagen - Plzen

Lion - Rubin

Tvente - Benfika

Srijeda

Bajern - Cirih

Dinamo Zagreb - Malme

Makabi Haifa - Genk

Odense - Viljareal

Visla - APOEL.

Bonus video: