Emeri: Poštujem Ozilovu odluku da napusti reprezentaciju

Fudbaler Arsenala je završio reprezentativnu karijeru poslije devet godina u nacionalnom timu, optužujući čelnike saveza za "rasizam i nepoštovanje"
58 pregleda 2 komentar(a)
Unaj Emeri, Foto: Reuters
Unaj Emeri, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.07.2018. 08:51h

Trener Arsenala Unaj Emeri kazao je da poštuje odluku Mesuta Ozila da napusti reprezentaciju Njemačke.

Vezista Arsenala je završio reprezentativnu karijeru poslije devet godina u nacionalnom timu, optužujući čelnike saveza za "rasizam i nepoštovanje", a sve nakon fotografije sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, zbog koje je pretrpio brojne kritike u Njemačkoj.

"To je njegova lična odluka i to poštujem", kazao je Emeri, ne stajući na stranu fudbalera ili njemačkog saveza, piše Skaj sports.

"Mi smo za njega poput doma, mi smo njegova porodica i želimo da mu pomognemo da se osjeća ugodno."

Golman Petr Čeh je kazao da svi u timu podržavaju Ozila.

"Pokušavamo mu pomoći kako bi trenirao i igrao na najvišem nivou. To je sve što možemo da uradimo. Očigledno, odluka je njegova stvar i svako bi trebalo to da poštuje. Trenira zaista dobro, srećan je što je tu i mi smo srećni što je sa nama, zato što je jedan od ključnih igrača za naš tim i potrebno nam je da bude spreman za novu sezonu".

Igrači se, kako je kazao iskusni golman, u fudbalu često srijeću sa kritikama koje nisu uvijek najkorektnije.

"Fudbal okuplja milione ljudi i različitih mišljenja, uvijek je bilo tako. Kao profesionalac, ne smijete dopustiti da to utiče na vašu igru, već da se dokažete na terenu. To je sve što možete učiniti, pružite dobre partije i kritičari će nestati".

Bonus video: