Engleski tinejdžer pokorio Bundesligu, čudesni tandem Lila

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend u najjačim ligama
774 pregleda 0 komentar(a)
Džejdon Sančo, Foto: Reuters, Reuters
Džejdon Sančo, Foto: Reuters, Reuters
Ažurirano: 16.04.2019. 16:45h

Džejdon Sančo je bio čovjek odluke u pobjedi Borusije nad Majncom kojom su “milioneri” ostali u igri za titulu u Bundesligi. Engleski tinejdžer je dao dva gola, došao je do brojke od 10 pogodaka u sezoni i još jednom potvrdio koliko je važan za tim Lusijena Favra.

Sančo je ove sezone upisao 10 golova i 13 asistencija i jedini je igrač mlađi od 23 godine koji je, košarkaškim žargonom rečeno, stigao do dabl-dabl učinka.

Jedan je od četvorice fudbalera u najjačim ligama sa 10 ili više golova i asistencija, zajedno sa Lionelom Mesijem (Barselona), Pablom Sarabijom (Sevilja) i Edenom Azarom (Čelsi).

GOLMAN

Birki (Borusija Dortmund) - njegov tim je vodio 2:0, a onda je švajcarski čuvar mreže kod rezultata 2:1 odbranio zicer čime je sačuvao šanse u šampionskoj borbi.

ODBRANA

Kulibali (Napoli) - kako je dominantan defanzivac zna cijela Evropa, a senegalski fudbaler je sve opasniji i u napadu. Dao je dva gola u Veroni i poslao Kjevo u Seriju B.

Todibo (Barselona) - postao je 22. Francuz koji je zaigrao za Barsu, debitovao je u subotu na gostovanju Ueski.

Kimih (Bajern) - on je čovjek od povjerenja Nika Kovača. U reprezentaciji je već standardan zadnji vezni, ali u Bajernu igra na prirodnoj poziciji desnog beka.

SREDINA

Kesi (Milan) - u direktnoj borbi za plasman u Ligu šampiona protiv Lacija razliku je napravio pogodak tamnoputog veziste iz penala. “Rosoneri” su opet na pravom kursu.

Bamba (Lil) - Lil je tim koji vrijedi gledati ove sezone i koji je u nedjelju ponizio Pari Sen Žermen - 5:1. Za Bambu je ovo sezona pune afirmacije...

Pepe (Lil) -..., a Pepe je igrač koji blista iz kola u kolo. Dao je 19 golova ove sezone u Ligi 1, procjenjuje se da vrijedi 80 miliona eura i na meti je Bajerna.

Pogba (Mančester junajted) - daleko od toga da je Junajted briljirao protiv Vest Hema. Tražio se trijumf, donio ga je Pogba, dvostruki strijelac iz penala.

NAPAD

Moura (Totenhem) - Sparsi su odmorili veći dio tima protiv Hadersfilda, a prostor je iskoristio omaleni Brazilac i stigao do het-trika protiv novog člana Čempionšipa.

Salah (Liverpul) - egipatski napadač je drugo kolo zaredom Liverpulov čovjek odluke u Premijer ligi. Pogodak protiv Čelsija je za TV špice...

Sančo (Borusija Dortmund) - tinejdžer od čije klase se trese Evropa.

Bonus video: