Englezi listaju istorijske knjige: Reding - Arsenal 5:7!

Spektakl na “Madejski stadionu” završen je pobjedom gostiju 7:5 poslije produžetaka, a u regularnom dijelu bilo je 4:4, a krajem 1. poluvremena 4:0 za Reding!
0 komentar(a)
Volkot, Foto: Beta/AP
Volkot, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.10.2012. 00:07h

Iako je Arsenal u osmini finala Liga kupa Engleske gubio na gostovanju Redingu sa čak 4:0 u 37. minutu, u četvrtfinale su se plasirali izabranici Arsena Vengera.

Spektakl na “Madejski stadionu” završen je pobjedom gostiju 7:5 poslije produžetaka, a u regularnom dijelu bilo je 4:4!

Reding je nakon 20 minuta imao 3:0, u 37. minutu bilo je 4:0, da bi u drugom minutu nadoknade poluvremena pogodio Tio Volkot na sasistenciju Andreja Aršavina. Činilo se da će se Vengeru obiti o glavu odluka da u ovom takmičenju šansu ukaže fudbalerima koji su daleko od prvog tima, što je uticalo da prvi put nakon 11 godina Arsenal primi četiri gola za poluvrijeme. Ipak, dvostrukom izmjenom u 62. minutu Arsenal je dobio krila. Olivije Žiru je pogodio samo dva minuta nakon ulaska u igru, a Loren Košijelni se u 89. minutu iskupio za autogol od sata ranije. U petom minutu sudijske nadoknade produžetke je izborio Volkot.

Arsenal je sjajnim golom Marokanca Maruana Šamaka prvi put poveo u 103. minutu, da bi Rus Pavel Pogrebnjak u 116. minutu izjednačio. Ipak, “tobdžijama” su produžeci bili talični pa je Volkot trećim golom u 120. minutu vratio prednost, koju je fantastičnim lobom u posljednjim trenucima nadoknade produžetaka uvećao Šamak.

Engleski mediji su, jasno, nakon ovakve utakmice morali da prelistaju istorijske knjige. A u njma piše...

"Nijedna ekipa u istoriji ovog takmičenja nije uspjela da se vrati nakon što je gubila 4:0".

"Reding je prva ekipa od kada se igra Liga Kup koja je ispala iz takmičenja a da je pri tom dala pet golova u jednom meču".

"Ovo nije prvi put da Reding izgubi 7:5. Prethodni, do večeras jedini put, to se dogodilo protiv Donkastera 1982. godine u trećoj diviziji".

"Posljednji meč u Liga Kupu koji je završen 4:4 nakon 90 minuta odigrali su Port Vejl i Čester 1999. godine".

"Reding je do sada deset puta igrao sa Arsenalom i izgubio je svih 10 utakmica".

U četvrtfinale su se plasirali Lids, koji je sa 3:0 pobijedio Sautempton, Aston Vila je slavila na gostovanju Svindonu (3:2), a Midlzbro je šokirao Sanderlend na njegovom terenu (1:0). Vigan je u penal ruletu eliminisan od Bredforda, nakon što su mreže mirovale 120 minuta.

Bonus video: