Englezi u petak zbog rasizma bojkotuju društvene mreže

273 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Fudbaleri u Engleskoj i Velsu bojkotovaće u petak društvene mreže u znak protesta zbog rasizma, piše Sky.

Udruženje profesionalnih fudbalera ogorčeno je načinom na koji se društvene mreže ophode i kako reaguju na razne oblike rasizma. Posljednji u nizu incidenata dogodio se nakon poraza Mančester junajteda od Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona, kada je igrač "đavola", Ešli Jang, brutalno izvrijeđan. Igrači su sada odlučili da protestuju.

"Što je previše, previše je. U petak šaljemo poruku svima koji na ovaj način preko društvenih mreža vrijeđaju bilo koga, a ne samo fudbalere. Bojkot je samo mali korak, ali mi igrači ujedinjeni smo u borbi protiv rasizma", rekao je kapiten Votforda, Troj Dini koji je i sam često bio na meti rasističkog vrijeđanja.

Oglasio se i štoper Mančester junajteda, Kris Smoling.

"Došlo je vrijeme da Twitter, Instagram i Facebook počnu strogo kontrolisati šta se objavljuje na njihovim kanalima i preuzmu odgovornost za ono što njihovi korisnici moraju trpjeti", dodao je Smoling.

Fudbaleri će bojkotovati društvene mreže od petka u 8:00 do subote u isto vrijeme, a prije bojkota će objaviti fotografiju s porukom #Enough (#Dosta).

Bonus video: