Euforija u Zagrebu, Dinamo protiv Šahtjora igra za osminu finala

Dinamo sjutra od 21 sat dočekuje Šahtjor
2046 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Dinama, Foto: Reuters
Fudbaleri Dinama, Foto: Reuters

Iako asu do kraja takmičenja po grupama Lige šampiona još tri kola, ispred fudbalera zagrebačkog Dinama možda je i ključan dvoboj u borbi za plasman u osminu finala, u kojem u srijedu (21 sat) na Maksimiru dočekuju ukrajinski Šahtjor.

Hrvatski prvak bi pobjedom praktično osigurao treće mjesto koje vodi u Ligu Evrope, ali i napravio veliki korak prema osvajanju druge pozicije koja osigurava osminu finala elitnog takmičenja, iza sigurnog pobjednika grupe Mančester sitija.

"Modri" bi u tom slučaju uoči posljednjih 180 minuta imali tri boda više od Šahtara te bili bolji u međusobnom skoru.

"Ko će pobijediti? Nadam se mi. Nas zanima samo pobjeda", poručio je trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica.

"Spremni smo, mentalno i fizički. Svježi smo, motivisani i opušteni."

Bjelica je istakao kako njegova ekipa ne osjeća pritisak uoči utakmice koja može gurnuti Dinamo na korak do plasmana u osminu finala.

"Sutra će igrati dvije ravnopravne ekipe, oni imaju više iskustva, ali vjerujem da će naša volja, želja i agresivnost prevagnuti, da ćemo biti bolji u nekim detaljima."

U prvom meču u Ukrajini bilo je 2:2, a Dinamo je dva puta vodio.

"Šahtar ima vrhunsku ekipu, odlične pojedince koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Moramo podići nivo koncentracije."

Jedna od glavnih uzdanica ekipe Nenada Bjelice, sjajni španski vezista Dani Olmo, uvjeren je kako Dinamo u srijedu ima veliku priliku za pobjedu.

"Dobro smo se pripremili, u pobjedničkom smo nizu. Ispred nas je utakmica za istoriju, svaki igrač sanja ovakvu utakmicu. Pružićemo sve od sebe", kazao je mladi Španac.

Bonus video: