Evo zbog kojih kikseva je Napoli i dalje treći u Seriji A

Napoli se, doduše, i dalje bori za drugo mjesto sa Romom, ali je Juventus na prvoj poziciji predaleko - ima 12 bodova više
0 komentar(a)
Napoli, Foto: Reuters
Napoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.04.2017. 20:10h

Napoli ima najbolji napad u Seriji A, po mnogima igra najljepši fudbal u Italiji, ima i Drisa Mertensa koji je sa 22 pogotka jedan od najboljih strijelaca lige...

Sve to je, ipak, dovoljno samo za treće mjesto u ovom trenutku, a razlog je što su Napolitanci izgubili veliki broj bodova protiv takozvanih malih ekipa na Apeninima.

U pitanju su timovi koji su ili već ispali iz lige ili imaju očajnu sezonu - Peskara, Palermo, Đenova i Sasuolo - protiv njih je Napoli osvojio 14 od moguća 24 boda.

Peskara je osvojila samo 14 bodova do sada, siguran je putnik u Seriju B, ali je već u prvom kolu remizirala protiv "azura" - bilo je 2:2. U drugom dijelu sezone je Napoli lako slavio sa 3:1 na svom terenu.

Palermo, još jedan tim koji napušta elitu, osvojio je bod u Napulju krajem januara (1:1), nakon što je Napoli bio bolji na Siciliji (3:0).

Četiri boda iz dvije utakmice u sezoni Napoli je osvojio i protiv Đenove (0:0, 2:0), a tim koji je najviše koštao sastav Mauricija Sarija je Sasuolo.

Drugi međusobni duel ova dva tima odigran je juče u Ređo Emiliji - bilo je 2:2, a isti ishod je viđen i u prvom dijelu sezone kada je rezultat bio 1:1.

Napoli se, doduše, i dalje bori za drugo mjesto sa Romom, ali je Juventus na prvoj poziciji predaleko - ima 12 bodova više.

Bonus video: