Evrogolovi otvorili Marakanu

"Dva fantastična gola ne mogu da izbrišu partiju iz prvog poluvremena. Roj Hodžson i dalje vjerovatno brine, ima i razloga", napisao je BBC
4 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2013. 22:00h

Povratak Engleza na renoviranu brazilsku Marakanu, prvi put nakon 29 godina, dokazao je da ni Albion ni "karioke" u ovom trenutku ne pripadaju samom vrhu svjetskog fudbala.

Prijateljski duel u Rio de Žaneiru je završen bez pobjednika (2:2), i što je najvažnije, prošao je i strah od mogućeg urušavanja krova na modernizovanom kultnom stadionu zbog kojeg je meč čak bio i pod znakom pitanja.

I dok organizatori zadovoljno ističu da je Marakana opet pravi fudbalski hram, selektor Brazila Luis Felipe Skolari je vjerovatno svjestan da godinu prije početka Svjetskog prvenstva njegova ekipa nema igru, čini se ni neophodnu klasu da bi donijela šestu titulu prvaka svijeta.

Da stvari nisu baš idealne govori i skor Skolarija od kada se u novembru 2012. vratio na klupu Brazilaca - upisao je samo jednu pobjedu u šest utakmica.

Engleska je, s druge strane, dala dva fenomenalna gola (prvo Aleks Okslejd-Čembrlen, potom i Vejn Runi), ali mediji sa Ostrva potenciraju da je "utakmicu obilježila "katastrofalna igra u prvom poluvremenu".

"Dva fantastična gola ne mogu da izbrišu partiju iz prvog poluvremena. Roj Hodžson i dalje vjerovatno brine, ima i razloga", napisao je BBC.

Brazil je poveo u 57. minutu golom Freda (prikucao loptu u mrežu nakon što je Ernaneš pogodio prečku), ali je protivnik Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal reagovao - Okslejd-Čembrlen u 67. i Runi u 79. učinili su da na Marakani zavlada muk.

Zasluženi remi domaćinu je donio vezista Korintijansa Paulinjo koji je sjajnim volej udarcem iskoristio centaršut Lukaša Moure.

Spektakl je viđen u duelu SAD i Njemačke, koji je odigran u Vašingtonu - "jenkiji" su pobijedili sa 4:3, a do finiša su vodili sa 4:1.

Strijelci su pobjednički tim su bili Džozi Altidor i dva puta Klint Dempsi, a upisao se i golman Njemaca Mark-Andre ter Štegen koji je pogodio sopstvenu mrežu.

Golove za Njemce dali su Hajko Vesterman, Maks Kruse i Julijan Draksler.

Galerija

Bonus video: