Evropska zemlja u kojoj se igra fudbal sa navijačima, a golovi proslavljaju zagrljajem

Fudbalski šampionat Bjelorusije ne samo da nije odložen, već je nedavno počeo, a akteri prvog meča i to pred navijačima, bila su i dva Crnogorca, bivša fudbalera Budućnosti
5948 pregleda 1 komentar(a)
Sa meča u Bjelurusiji
Sa meča u Bjelurusiji
Ažurirano: 21.03.2020. 11:29h

Sportske aktivnosti i takmičenja su zaustavljena u cijeloj Evropi - osim u Bjelorusiji.

Fudbalski šampionat te zemlje ne samo da nije odložen, već je nedavno počeo, a akteri prvog meča i to pred navijačima, bila su i dva Crnogorca, bivša fudbalera Budućnosti.

Mlađi - Dušan Bakić - bio je jedan od kreatora iznenađenja, strijelac u pobjedi Energetike nad BATE Borisovom, u kome igra reprezentativac Boris Kopitović.

Kopitović je za "Novosti" prenio utiske sa meča i kakva je situacija u Bjelorusiji.

"Cio svijet je stao zbog virusa, samo ovdje se sve svelo na bizarnu zabranu rukovanja pred meč", rekao je Kopitović.

Nije, međutim, zabranjena proslava gola.

"Pobjeda Energetika bila je podvig, pa su dvostruki strijelac Jakšibajev i Bakić podijelili sa saigračima", kazao je Kopitović.

I navijači su bili na stadionu.

"Oko 1.000 navijača u ovim čudnim vremenima svakako je zadovoljavajuća posjeta za Energetik koji je mali klub", rekao je Kopitović, koji je meč počeo na klupi i igrao 20-ak minuta.

"Maksimalno sam bio spreman za meč u Minsku, ali je trener odlučio da nekoliko najboljih igrača prekomanduje na klupu. Kada je već sve bilo gotovo, obavijestio nas je da nije imao zlu namjeru i da je htio da nas zaštiti".

Bonus video: