Evropski debi Lovćena na Koševu

Prošle sezone su slavili vijek postojanja, večeras ispisuju efropsku stranicu istorije - Lovćen gostuje Želju
1 komentar(a)
Lovćen Kup Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Lovćen Kup Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.07.2014. 08:44h

Prošle sezone su slavili 100-godišnjicu postojanja, večeras ispisuju novu stranici istorije - fudbaleri Lovćena odigraće sarajevskom „Koševu” protiv Željezničara prvu zvaničnu evropsku utakmicu u istoriji (21.15 časova).

Sticaj okolnosti - jačina rivala, ali i sjajne partije u drugom dijelu prošle sezone, kao i neokrzut tim u prelaznom roku - uticao je na to da ambicije Cetinjana na debiju nisu vezane samo za puko predstavljanje Evropi u 1. kolu kvalifikacija drugog po rejtingu takmi čenja. Naprotiv, Cetinjani žele da iznenade protivnika koji je favorit, makar zbog rejtinga u eks-Yu fudbalu, ali i iskustva na evropskoj sceni.

"Prije svega, ovo je za nas velika stvar, jer prvi put učestvujemo u Ligi Evrope. Igraju se dvije utakmice, pa će pobijediti onaj ko bude bolji i ko bude imao više sreće. Imamo fond igrača koji su završili prethodno prvenstvo i osvojili Kup Crne Gore, tako da nismo imali potrebe da bilo šta mijenjamo", rekao je Mojaš Radonjić na zajedničkoj konferenciji za novinare, juče na “Koševu”.

Kapiten Cetinjana Vanja Tatar poručio je da Željezničar za njega predstavlja jedno od najznačajnijih fudbalskih imena na ovim prostorima.

"Ulazimo u utakmicu kao autsajderi, jer je ovo nama ipak debi u Evropi. Naš protivnik je iskusniji. Ipak, kada je u pitanju kvalitet, mislim da smo blizu rivalu, pa ako budemo igrali kako znamo, onda možemo do povoljnog rezultata uoči revanša u Petrovcu", rekao je Tatar.

U prodaju će biti pušteno 12.000 karata,

"Raduje me što su svi igrači zdravi tako da će najbolje što Željezničar biti na terenu. Ekipa napreduje iz dana u dan i nadam se da će navijači prepoznati pozitivne promjene", kazao je šef stručnog štaba Željezničara Admir Adžem.

Očekuje se da će za Lovćen početi Perović, Radunović, Tatar, Simović, V. Martinović, Radović, Merdović, Bogdanović, Brnović, Kosović i Božović. Dl. M.

Bonus video: