FA optužila Fergusona za nedolično ponašanje

Fudbalski savez Englelske (FA) optužio je danas trenera Mančester junajteda Aleksa Fergusona za nedolično ponašanje nakon meča 23. kola Premijer lige između Totenhema i "crvenih đavola"
0 komentar(a)
Ferguson, Foto: Reuters
Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2013. 22:32h

Fudbalski savez Engleske (FA) optužio je danas trenera Mančester junajteda Aleksa Fergusona za nedolično ponašanje nakon meča 23. kola Premijer lige između Totenhema i "crvenih đavola".

Ferguson je poslije remija londonskog kluba i Junajteda (1:1) bio ljut na linijskog sudiju Simona Beka, koji po njegovom mišljenju sudio pristrasno i nije dosudio jedanaesterac za Mančester pri vođstvu njegovog kluba od 1:0.

Ferguson je u televizjiskom intervijuu poslije meča ljutito govorio o sudiji Simonu Beku i dodao da je on "izuzetno pristrasno motivisan".

"Nije bilo šanse da bi nam Bek dosudio penal. On ništa nije signalizirao na toj strani terena. Mi smo klub koji ima istoriju sa Bekom. Isto tako, on 2010. godine nije dosudio "čist" ofsajd Didijeu Drogbi", rekao je Ferguson.

Ferguson do petka ima mogućnost da odgovori na optužbu FA, koja je u saopštenju navela da je on prekršio pravilo "E3" te organizacije.

Trener Junajteda zaključio je da bi trebalo da mu bude dozvoljeno da kritikuje ono što on smatra lošim učinkom sudija.

Ferguson je par put tokom trenerske karijere kažnjavan zbog kritikovanja sudija.

Bonus video: