Fabio Kapelo mora da nauči engleski jezik - Vijesti.me
KRITIKA

Fabio Kapelo mora da nauči engleski jezik

Nemam ja ništa lično protiv Kapela, a nisam imao ni protiv Svena Eriksona. Međutim, mislim da Englesku treba da vodi domaći trener, jer imamo dosta kvalitetnih stručnjaka

Fabio Kapelo
Fabio Kapelo (Foto: REUTERS)

Italijanski stručnjak Fabio Kapelo morao bi bolje da nauči jezik kako bi na najbolji način vodio nacionalni tim Engleske. To je rekao Grejem Tejlor, bivši selektor “Gordog Albiona”, a sada predsjednik drugoligaša Votforda.

- Engleski selektor mora znati jezik. Sa 100 riječi vi možete motivisati igrače samo pred izlazak na teren, ali sa takvim rječnikom svakako nikome ne možete objasniti taktičke postavke. Roj Hodžson je otišao u Švedsku (postao menadžer Malmea) i sjajno naučio jezik za samo devet mjeseci, a Kapelo je tu već godinama - kazao je Tejlor.

Šestdesetšestogodišnji bivši selektor Engleske, bio na klupi od 1990. do 1993. godine, zamjerio je Kapelu i što u javnost iznosi privatne probleme igrača.

- Prošle nedjelje je razgovarao sa napadačem Endijem Kerollom, a novinarima je izjavio da je igraču Liverpula rekao da mora da manje pije alkohol. Ako ste imali razgovor sa igračem u četiri oka, to treba da ostane tajna, a ne da odmah u javnosti priča šta je bila tema razgovora, to ne ide tako.

On smatra da Kapelo treba da podnese ostavku i da na mjesto selektora mora doći domaći stručnjak nakon što je Engleska igrala slabo i pored pobjede protiv Velsa (2:0), a potom je na svom terenu remizirala sa Ganom (1:1) u prijateljskom meču.

- Nemam ja ništa lično protiv Kapela, a nisam imao ni protiv Svena Eriksona. Međutim, mislim da Englesku treba da vodi domaći trener, jer imamo dosta kvalitetnih stručnjaka. Pravo rješenje je Hari Rednap, ima harizmu da vodi najbolji tim Engleske. Bolje je da ode sada kako bi novi selektor imao vremena da pripremi ekipu za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu – zaključio je Tejlor.