Fati vrijedi kao tri napadača Reala

Mladi as već dao četiri gola u prvenstvu, koliko zajedno imaju Rodrigo, Vinisijus i Luka Jović
1165 pregleda 0 komentar(a)
Ansu Fati, Foto: Twitter.com
Ansu Fati, Foto: Twitter.com

U Barseloni je odavno Lionel Mesi zadužen za obaranje rekorda, tako je već deceniju i po, ali se sada pojavio mladić koji je spreman da piše nove stranice istorije.

Ansu Fati, Barsin tinejdžer, s dva gola protiv Levantea je donio pobjedu aktuelnom šampionu, a pamtiće se i da je sa 17 godina i 94 dana postao najmlađi dvostruki strijelac u španskoj La Ligi u 21. vijeku.

Fati se već upisao četiri puta u prvenstvu, to je isti učinak kao što ima skupi trio Real Madrida - Rodrigo (dva), Vinisijus i Luka Jović (po jedan).

Karim Benzema je bio junak pobjede „merengesa” u madridskom derbiju protiv Atletika, dok je Stiven Bergvajn na debiju bio jedan od najzaslužnijih što je Totenhem savladao Mančester siti.

GOLMAN

Ljoris (Totenhem) - odbranio je penal kod 0:0 i bio ubjedljivo najkorisniji igrač Sparsa u prvom poluvremenu duela sa Sitijem. Kasnije se okrenulo sve u korist tima iz sjevernog Londona.

ODBRANA

Ridiger (Čelsi) - da nije bilo njega, Čelsi bi izgubio u Lesteru. Njemac je s dva gola iz prekida omogućio „plavcima” da izbjegnu po svemu viđenom zaslužen poraz na „King Paueru”.

Kurzava (PSŽ) - posljednjih dana januara mu je propao transfer u Juventus, a onda je zaigrao protiv Monpeljea i pogodio u trijumfu „svetaca” rezultatom 5:0.

Mina (Everton) - još jedan štoper i još jedan dvostruki strijelac u Premijer ligi. Kolumbijski defanzivac je lansirao Everton ka preokretu u duelu sa Votfordom.

SREDINA

Brozović (Inter) - bez njega Interova sredina jednostavno ne može da pretvori u djelo ono što zamisli Antonio Konte. Koliko je Brozović bitan za „nerazure” vidjelo se i u drugom poluvremenu protiv Udinezea. Alkantara (Bajern) - poklonio je navijačima Bavaraca majstorski gol za 3:0 u Majncu.

Vinisijus (Real Madrid) - onog trenutka kada je kročio na teren „Bernabeua” početkom drugog poluvremena kao da se raspala defanzivna taktika Atletika. Otvorio je akciju kod jedinog gola u derbiju i podsjetio zašto ga upoređuju s Nejmarom...

Vaskes (Real Madrid) - ušao je u istom momentu kao i Vinisijus. Simeone definitivno nije bio spreman ni za jednog od njih...

Bergvajn (Totenhem) - vjerovatno je i prevazišao očekivanja Žozea Murinja na debiju po dolasku iz PSV-a. Vrhunski prijem lopte, pa volej i gol - Ederson među stativama nije mogao ništa da uradi.

NAPAD

Benzema (Real Madrid) - „kraljevski klub” ima problema sa realizacijom, ali akcija kod pogotka je bila toliko precizna da je Francuzu ostao najlakši dio posla u želji da zatrese mrežu Jana Oblaka.

Fati (Barselona) - onog momenta kada je Barsa odustala od kupovine napadača, postalo je jasno da će Fati dobiti mnogo više prostora. Partija protiv Levantea je dokaz da to i zaslužuje.

Sančes (Inter) - ušao je na teren u isto vrijeme kad i Brozović i promijenio utakmicu. Romelu Lukaku je postigao dva gola u Udinama, ali Čileanac je taj koji je pomutio odbranu tima u kojem je prije desetak godina postao vrhunski fudbaler.

Bonus video: